Cele mai frumoase rase de pisici gri. FOTO

Pisicile sunt frumoase prin natura lor, dar numai gusturile oamenilor reuşesc să le separe şi să le diferenţieze. În continuare, veţi vedea care sunt cele mai frumoase şi simpatice pisici de culoare gri din lume, după aprecierile noastre.

Cele mai cunoscute pisici gri din întreaga lume, cu blana gri sunt cele din rasa Chartreux. Este animalul preferat al francezilor, este o pisică liniştită şi iubitoare, căreia îi place atât atenţia, cât şi intimitatea.

Care sunt cele mai frumoase rase de pisici gri din lume

Deci va sta alături de stăpânul său şi de familia lui până când va pricepe că este momentul să se retragă.

Aşa arată o pisicuţă din rasa Chartreux. Sursa foto: International Cat Care
Aşa arată o pisicuţă din rasa Chartreux. Sursa foto: International Cat Care

Devon Rex este neobişnuita pisică haioasă, energică din fire. Este preferata familiilor cu copii, căci vor ştii să se joace frumos cu ei. Nebelung este iarăşi o rasă perfectă pentru familie, fie că sunt copii prin preajmă sau doar seniori, ele vor fi fericite acolo.

Nebelung (dreapta) şi Devon Rex (stânga)
Nebelung (dreapta) şi Devon Rex (stânga)

Norvegiana de pădure este una dintre cele mai rare rase de pisici din întreaga lume. Sunt animale cu un spirit ascuţit de vânătoare, buni căţărători, dar iubitoare şi dornice de afecţiune. Pisica Orientală se înrudeşte cu Siameza, este foarte activă şi deşteaptă, foarte afectuoasă, care se va simţi bine şi dacă va avea companioni animale, altă pisică sau un alt câine. Ba chiar se recomandă asta. Pisica Persană este cunoascută în lumea întreagă graţiei blănii ei superbe, pufoase. Varianta pe gri pare o minune a naturii. Mare atenţie, are nevoie de îngrijire continuă, aşa că nu este o rasă recomandată celor care nu au suficient timp să se îngrijească de ele în modul în care au nevoie.

Pisică Norvegiană (stânga), Persană (mijloc) şi Orientală (dreapta)
Pisică Norvegiană (stânga), Persană (mijloc) şi Orientală (dreapta)

Alabastru de Rusia este pisica potrivită pentru oamenii cu alergie, căci este recunoscută pentru calitatea sa hipoalergenică. Are un temperament liniştit, e ruşinoasă cu străinii şi se va ataşa în mod special de o singură persoană din casă, graţie temperamentului lor introvertit. Are ochii superbi, te vor vrăji cu siguranţă.

Albastru de Rusia (stânga) şi Sphynx (dreapta)
Albastru de Rusia (stânga) şi Sphynx (dreapta)

Sphynxul este un animal cu un caracter specific câinilor şi un aspect neobişnuit. Energică din fire, nu este potrivită persoanelor care îşi doresc un animal liniştit, căci nu vor găsi unul într-un Sphynx…niciodată!

    Vrei sa adopti un animal?

    Adaugă emailul tău și află înaintea tuturor care sunt cele mai recente animale adaugate spre adopție. Uneori vei primi chiar și anunturi cu caini sau pisici de rasa!