Sphynx

Greutate: 4-5 kilograme
Înălțime: Medie
Blana: Nu au păr
Culoare: Toate culorile și paletele
Speranță de viață: 8-14 ani

Pisica din rasa Sphynx, fără păr, a apărut spontan, printr-o mutație naturală și s-au dezvoltat de-a lungul anilor. Au fost descoperite pisici fără pic de păr pe ele în Canda, Franța, Mexic, Rusia, Australia și în Statele Unite ale Americii. Pisica Sphynx din zilele noastre a apărut în 1975, în Minnesota, SUA, după ce o familie a descoperit că pisica lor ce avea părul scurt a născut un pui care nu avea păr deloc. La un an distanță, se năștea și un pisoi fără păr, pe care proprietarii au ajuns să le împerecheze. Numele de Sphynx a fost aleasă după sfinxul din Giza. Din 1998, această rasă a fost acceptată în baza de date a CFA și se fac eforturi pentru a avea și un statut în această organizație.

Personalitate Pisicii Sphynx

Este un animal jucăuș, apreciat pentru faptul că este foarte afectuos și comunicativ. Se spune despre această rasă că este jumătate ca o maimuță, are o parte de copil și o altă parte asemănătoare câinilor, având o mulțime de trăsături specifice. Este ageră, loială și își urmează stăpânul peste tot iar atunci când acesta ajunge acasă de la muncă devine foarte vorbăreață. Este un bun partener de joacă, dar și de mângâiat. Sunt foarte sociabile și sunt comunicative și cu copiii. Cel mai mult adoră să fie iubite de stăpân, în al cărui pat își dorește să doarmă.

Caracteristicile Pisicii Sphynx 

Afectiv cu familia 5/5
Nivel de năpârlile 1/5
Prietenă cu copiii 4/5
Prietenă cu alte animale 5/5
Sănătatea generală 1/5
Caracter jucăuș 3/5
Afecțiune către străini 5/5
Dresaj 4/5
Inteligență 5/5
Tendință de a mieuna 4/5

Probleme comune de sănătate

Sunt animale de interior exclusiv pentru că lipsa părului le diminuează protecția față de factorii din mediul extern. Are o poziție de stat caracteristică, ridicând unul dintre membrele din față. Când se nasc, pisoii sunt acoperiți de puf, care se duce ușor, ușor, odată ce înaintează în vârstă.

Este o rasă cât de cât sănătoasă, fiind predipuse la afecțiuni precum gingivite, tartru dentar, alergii ale pielii, probleme urinare. Nu sunt raportate predispoziții la maladii genetice. Se recomandă controale de rutină după vârsta de 6-8 ani.

Sfaturi pentru îngrijirea unei pisici din rasa Sphynx:

– necesită îngrijire săptămânală
– unghiile trebuie scurtate atunci când este necesar
– baie săptămânală
– pielea lor este sensibilă la soare, nu o lăsați afară în timpul orelor problematice

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea ”Adoptă o Pisică. Sunt șanse mari  să găsești Sphynx printre animalele oferite spre adopție.