Ai un câine cu stomacul sensibil? Iată cum alegi cea mai bună hrană hipoalergenică! Cele mai bune 3 variante de mâncare

Cel mai greu moment pentru stăpânul unui câine este acela când animăluțul său are probleme de sănătate. De aceea, atunci când acesta va da semne de slăbiciune, precum un stomac sensibil, făcându-l un câine hipoalergenic, acesta va face tot posibilul pentru a-i asigura hrana potrivită.

Cum alegi cea mai bună hrană hipoalergenică?

Nu este un lucru greu, acela să te asiguri că îi oferi câinelui tău cantitatea corectă de mâncare uscată sau umedă, însă cu puțină grijă și atenție vei putea să-i dai tipul corect de hrană hipoalergenică, cea care îi va fi tolerată cel mai bine de organismul său sensibil. Mâncarea pentru un câine hipoalergenic se dă după ce se iau în calcul mai multe variabile, cum sunt vârsta și talia acestora. După vârstă, tipul de hrană hipoalergenică se împarte în patru mari categorii: hrana starter (care se adresează câinilor cu vârsta de până la două luni), hrana junior (pentru câinii de la 2 luni la 1 an), hrana pentru adult (între 1 și 7 ani) și pentru seniori, adică acei câini care au trecut de vârsta de 7 ani.

Toți veterinarii recomandă aceste feluri de mâncare pentru câinii cu stomacul sensibil

Cele două tipuri de mâncare hipoalergenică: umedă și uscată

Există două tipuri de hrană hipoalergenică: cea umedă și cea uscată. Cea mai ieftină variantă de mâncare hipoalergenică este cea uscată, care este și ușor de depozitat și ajută inclusiv la sănătatea orală a câinelui tău. În același timp, acest tip de hrană uscată va ajuta foarte mult și cu faptul că animalul vostru nu va avea niciodată scaune moi. Nu este deloc greu să întreții un câine cu un stomac sensibil, mâncarea hipoalergenică îți va fi de mare ajutor. În acealași timp, și hrana umedă este foarte bună și există voci care spun că aceasta este chiar mai bogată în proteine decât cea uscată, menține un nivel bun de hidratare și ajută la tractul urinar.

Există trei calificative pentru mâncarea de tip hipoalergenic și aceasta poate fi:

  • super premium, cea care nu conține coloranți, conservanți sau arome artificiale. Acest tip de hrană se bazează numai pe alimente proaspete;
  • premium, tipul de hrană care este formată din ingrediente de o înaltă calitate, dar în care pot apărea urme de gluten sau substanțe destul de slabe în ingrediente bogate în nutrienți;
  • economică, tipul de hrană foarte ieftină, care conține gluten și substanțe slabe din punct de vedere nutritiv.

În 2020, specialiștii recomandă aceste trei tipuri de hrană hipoalergenică: