Cât costă, de fapt, cosmetizarea totală a unui câine și ce implică acest lucru

Orice animal de companie are nevoie de o igienă corespunzătoare, care implică automat și o cosmetizare realizată în mod constant. Tunsul, spălatul, curățarea urechilor, vidarea glandelor și tăierea unghiilor reprezintă principalele acțiuni la care va fi supus animalul dumneavoastră de companie. Ideal ar fi să apelați la saloanele specializate, unde cățelușul dumneavoastră va avea parte de un răsfăț total, dar și de servicii realizate de persoane calificate.

150 de lei costă un pachet complet de cosmetizare

Bineînțeles că prețurile diferă în funcție de greutatea cățelului, dar și de rasa din care face parte. Astfel, un cățel care cântărește mai puțin de 10 kilograme, poate beneficia de o cosmetizare totală la un preț care nu va depăși 100 de lei. În această categorie intră câinii din rasa Bichon, Caniche, Schnauzer, Shih-Tzu sau Yorkshire Terrier. Cheltuielile mai mari vor apărea în momentul în care este vorba de câini de talie mare și uriașă, cum ar fi cei din rasa ciobănesc, Saint Bernard, Schnauzer uriaș, Golden Retriever, Ogarii sau Collie. Dacă patrupedul dumneavoastră depășește 30-40 de kilograme, o vizită la un salon profesionist vă poate costa chiar și 300 de lei. În cazul câinilor mari, care au până în 20 de kilograme, veți plăti în jur de 150 de lei pentru un pachet complet.

Ce include de fapt o cosmetizare totală a câinelui

Tunsul: în primul rând, animalul dumneavoastră va fi tuns, atât cu mașina, cât și cu foarfeca, în funcție de rasă. Această procedură este importantă pentru orice cățel, pentru că astfel se înlătură firele moarte din blană, dar și murdăria și se pot descoperi anumite probleme existente la nivelul pielii, care pot pune în pericol sănătatea cățelului. În plus, animalul dumneavoastră de companie va căpăta un aspect sănătos și plăcut ochiului. Spălatul: după tuns, cățelușul va fi răsfățat cu o baie. Spălatul este extrem de important pentru animalele de companie, pentru că în acest mod scapă de bacterii, iar circulația sanguină de la nivelul pielii este activată. Curățatul urechilor reprezintă de asemenea un aspect important. Pe lângă înlăturarea părului crescut în exces, se va realiza și o curățare a diverselor secreții. Cățeii au o sensibilitate crescută la urechi și astfel pot suferi infecții, care le pot afecta auzul. Vidarea glandelor: acest procedeu se referă la glandele perianale. În mod normal, acestea nu ar avea nevoie de vidare din partea veterinarului, pentru că organismul cățelului realizează singur acest lucru după fiecare defecare. Totuși, câinii care sunt ținuți în apartament suferă anumite modificări în organism și au nevoie de ajutorul veterinarului pentru acest procedeu. În cazul în care glandele nu sunt vidate corespunzător, cățelul va elimina un miros neplăcut. Tăierea unghiilor: vizita la salon a cățelușului dumneavoastră se va încheia cu tăierea unghiilor. În cazul în care acestea au crescut prea mult, animalul poate suferi infecții și va începe să șchiopăteze. Spălatul dinților: în cazul în care acest procedeu nu este realizat acasă de stăpân, cățelul poate beneficia la salon de acest lucru. Spălatul dinților îi ajută pe câini să aibă o respirație care să nu miroasă urăt, dar astfel se evită și apariția bolilor periodontale.

Citește și: