Labrador

Rasa Labrador Retriever îşi are originea în Canada din Newfoundland, nu din regiunea Labrador. A fost o confuzie datorată de zona de provienienţă şi acest mod a apărut numele rasei. Au fost crescuţi pentru vânătoare la începuturi, după care au devenit uşor, uşor animale de companie şi călăuze pentru orbi, surzi sau alte persoane cu diverse deficienţe.

Caracteristici și informații generale ale rasei Labrador

Origine: Canada, Newfoundland
Media de vârstă: 10 – 12 ani
Înalțime: Masculi: 57–62 cm, Femele: 55–60 cm
Greutate: Masculi: 29–36 kg, Femele: 25–32 kg
Temperament: Inteligent, energic
Dresaj: Uşor de dresat
Boli specifice: obezitate şi displazie coxo-femurală
Culori: Negru, ciocolată, crem-galben

Este recunoscută de toate organizaţiile şi oficiile internaţionale. Rasa de Labrador este sănătoasă în general, cu o predispoziţie către obezitate şi displazie coxo-femurală. Specialiştii spun că trebuie să acordaţi o atenţie specială alimentaţiei şi să ţineţi cont de următoarele patru direcţii  protejării blănii şi a pielii, evitării supraponderabilităţii, prevenirii problemelor osteo-articulare, menţinerii acuităţii vizuale şi a funcţiei cognitive.

Cât de ușor se poate dresa un Labrador

Are o fire energică şi fiind foarte activ va avea anumite comportamente inadecvate care vor trebui stopate la timp, cum ar fi căţărarea pe musafiri şi altele. Au o talie foarte mare şi nu trebuie lăsaţi să se urce pe oameni. Comenzile nu trebuie să fie mixte şi nu trebuie să primească recompense alimentare din cauza predispoziţiei pe care o au pentru obezitate pentru că vor începe să se îngraşe. Sunt foarte uşor de dresat dacă se utilizează metodele care sunt adecvate pentru ei.

1. Ofera-i oportunitati de socializare. Labradori sunt cunoscuti pentru spiritul lor jucaus si amabilitatea lor. Daca ii oferi oportunitati de a interactiona cu alti caini si oameni, ii vei oferi posibilitatea de a se obisnui cu alti caini si vei imbunatati abilitatile sale de comunicare.

2. Incepe antrenamentul cu premii. Premiile sunt un mod eficient de a-ti motiva labradorul sa invete anumite trucuri. Foloseste alimente speciale pentru caini sau jucarii si ofera-i acestea cate o data cand executa o comanda corect.

3. Foloseste comenzi simple. Incepe cu comenzi simple care sa ii permita labradorului sa se obisnuiasca cu conceptul de antrenament si sa construiasca increderea in sine. Comenzile pot fi de gen

Ce mananca un Labrador?

Un labrador poate mânca o varietate de alimente, inclusiv carne, produse de lapte, oua, legume, fructe, cereale si produse de patiserie. Pentru o dieta sanatoasa, se recomanda un amestec de alimente uscate si umede, precum si gustari sanatoase. Este important sa se ofere un aliment care sa contina nutrienții necesari pentru a se asigura ca labradorul tau se bucura de o viata lunga si sanatoasa.

Personalitate cainilor din rasa Labrador

Adoră să fie lăudaţi şi vor reacţiona întotdeauna pozitiv la aceste laude. Sunt foarte iubitori şi este foarte uşor să te ataşezi de ei. Au un temperament pozitiv, jucăuş, sunt pasionaţi de înnot şi tânjesc întotdeauna după admiraţia oamenilor. Sunt dominanţi şi independenţi şi execelente animale de aport de aceea este folosit şi de poliţişti în misiunile de identificare a narcoticelor.

Temperamentul lor calm şi cald fac din rasa Labrador animalul perfect pentru Terapia Asistată de Câini, pentru persoanele cu dizabilităţi. Au un miros fin şi excelează la identificarea mirosurilor, de aceea sunt folosiţi şi în operaţiunile de salvare. Curajul nu le lipseşte şi coroborat cu trupul atletic face dintr-un Labrador animalul perfect pentru salvarea şi ajutorarea oamenilor. Cu timpul, au devenit animale foarte ascultătoare şi au început să fie folosiţi în competiţiile sportive destinate câinilor.

Singurul lucru la care nu se pricep şi nu trebuie niciodată să vă bazaţi pe ei din acest punct de vedere este paza şi protecţia. Un Labrador este prea “moale” ca să vă apere casa de hoţi şi, din contră, felul lor extrem de iubitor vă poate da mari bătăi de cap dacă ar da nas în nas cu un hoţ, căci primul instinct ar fi să se joace cu ei.

Puii de Labrador: Femelele din rasa Labrador vor naşte de la 5 până la 10 pui

Galerie FOTO cu caini din rasa Labrador

Doi căţeluşi din rasa Labrador
Doi căţeluşi din rasa Labrador
Labrador alert
Labrador alert
Labrador în diverse culori
Labrador în diverse culori
Un ghem de blană şi dragoste, un superb pui de Labrador
Un ghem de blană şi dragoste, un superb pui de Labrador
Un pui de Labrador curios
Un pui de Labrador curios

Cele mai simpatice nume pentru un câine din rasa Labrador

Animalele blânde şi frumoase, cum sunt Labradorii, parcă au nume predestinate. De aceea, vă recomandăm următoarele nume celebre pentru animăluţele din această rasă, Austin, Bailey, Cal, Cassidy, Dakota, Hunter, Iggy, Kennedy, Libby, Mitch sau Zeke. Dacă acestea nu vă plac, cu siguranţă vă veţi găsi numele potrivit din acest articol, unde sunt peste 300 de nume de căţei potrivite pentru orice rasă.

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea Adoptă un Câine. Sunt șanse mari să găsești Labrador printre animalele oferite spre adopție.

    Vrei sa adopti un animal?

    Adaugă emailul tău și află înaintea tuturor care sunt cele mai recente animale adaugate spre adopție. Uneori vei primi chiar și anunturi cu caini sau pisici de rasa!