Ce rase de câini rămân mici și la maturitate. Ghid complet dacă vrei un animal de apartament Mini Toy

Cățelușii sunt extrem de adorabili când sunt micuți, dar atunci când cresc pot fi dificil de întreținut, mai ales dacă locuiți într-un apartament. Dacă vă aflați în această situație, există varianta raselor de câini care rămân mici, chiar și la maturitate.

Cățeii de buzunar, varianta ideală pentru apartament

Știm cu toții că puii câinilor sunt gingași și drăgălași, indiferent de rasa din care fac parte. Situația se poate schimba însă radical atunci când aceștia cresc, mai ales dacă aveți un câine de talie mare. Dacă locuiți și la apartament, atunci veți întâmpina cu siguranță probleme. Există însă soluții și pentru iubitorii câinilor care nu au prea mult spațiu la dispoziție. Câinii de mici dimensiuni sau câinii Mini Toy, cum mai sunt numiți, reprezintă varianta ideală în această situație. Aceștia sunt mai ușor de mulțumit, sunt extrem de simpatici și pot fi la fel de inteligenți ca și câinii de talie mare. Câinii mici mai vin cu un avantaj: nu fac la fel de multă dezordine ca cei din rasele mari.

7 rase de câini mici Mini Toy, de care vă veți îndrăgosti iremediabil

Dacă v-ați hotărât să vă cumpărați un câine de talie mică, vă sărim în ajutor cu o listă de 7 rase din care vă puteți alege un animăluț de companie. Vă avertizăm însă că nu va fi deloc ușor. Toți sunt absolut adorabili.

1. Chihuahua Chihuahua este cea mai mică rasă de câini din lume, iar specialiștii cred că primul exemplar a fost descoperit în urmă cu 2.000 de ani. Nu depășește 20 de cm înălțime și are o greutate de două – trei kilograme. Nu vă lăsați însă păcălit de dimensiunile sale minuscule. Chihuahua este extrem de activ și dă dăvadă de mult curaj. Are o personalitate puternică, dar este și foarte prietenos.

2. Pomeranian Câinii din rasa Pomeranian seamănă cu niște lei…ce-i drept, în miniatură. Sunt extrem de drăgălași, dar greu de dresat. Un astfel de exemplar nu are mai mult de 3-4 kilograme. Sunt foarte populari în Statele Unite ale Americii. Se împrietenesc ușor cu copiii, sunt vioi și plin de energie.

3. Yorkshire Terrier Cu o înălțime cuprinsă între 11 și 23 de cm și o greutate de aproximativ 3 kilograme, câinii din rasa Yorkshire Terrier sunt prietenoși, energici și protectivi cu membrii familiei. Dacă vreți să vă cumpărați un astfel de câine, trebuie să știți că blana lui are nevoie de o îngrijire specială, pentru a arăta perfect. Trebuie pieptănată constant și astfel va fi mereu mătăsoasă. În anul 1.200, cel mai mic câine din lume făcea parte din această rasă. La 96 de ani, Big Boss avea doar 11.9 cm înălțime și 12.9 cm lungime.

4. Papillon Papillon este un câine delicat, cu un aspect gingaș, ale cărui urechi îi dau aspectul unui fluturaș, de unde îi provine și numele, de altfel. Ca majoritatea câinilor de talie mică, și acesta este foarte vioi și dispune de multă energie. Fiind inteligent și prietenos, îl puteți dresa ușor și astfel veți avea un animal de companie perfect. Papillonul cântărește între 2 și 4 kilograme și are o înălțime de maximum 28 de cm.

5. Bichon Maltez Din categoria câinilor de buzunar nu putea lipsi Bichonul Maltez. O pufoșenie albă și cu o față extrem de drăgălașă, acest câine este printre cei mai căutați din lume. Este jucăuș, neînfricat și adoră să stea în compania stăpânilor. Nu suportă să fie lăsat singur prea mult timp. Bichonul Maltez nu depășește 4 kilograme și 25 de cm.

6. Poodle pitic Rasa Poodle pitic mai este denumită și Toy Poodle, datorită dimensiunilor sale. Cățelușii lasă impresia că ar fi de jucărie. Sunt inteligenți și astfel se plictisesc foarte ușor, dacă nu sunt stimulați pe măsură. Dacă le veți acorda multă atenție, vor fi cei mai fericiți. Un câine din această rasă are maximum 4 kilograme și cel mult 28 de cm.

7. Chin Japonez Ultimii pe lista noastră sunt câinii din rasa Chin Japonez. Cu o greutate cuprinsă între 3 și 5 kilograme, acești cățeluși sunt veseli și plini de energie și au nevoie de multă atenție, pentru că le place să fie alintați. În această privință sunt foarte asemănători cu pisicile. O caracteristică a acestei specii este aceea că exemplarele au strabism la ochi.

.