Bulldog francez

Origine: Franța
Media de vârstă: 10-14 ani
Înalțime: 25-31 cm
Greutate: 8-13 kg
Temperament: Inteligent, vesel, curajos și afectuos
Dresaj: Dresajul poate fi îngreunat de încăpățânarea câinelui
Boli specifice: Probleme oculare, probleme respiratorii, malformații vertebrale, probleme de reproducere
Culori: Alb și negru, negru, cafeniu, alb

Caracteristici și informații generale ale rasei Bulldog francez

Bulldogul francez este un câine micuț, dar are un corp lung și puternic. Picioarele sunt scurte și destul de depărtate. Capul este pătrat, botul turtit, iar fruntea este cutată. Acest câine iese în evidență prin urechile asemănătoare cu cele ale unui liliac. Sunt ridicate și rotunjite la vârf. Ochii sunt mari și rotunzi.

Corpul este acoperit cu păr scurt, fin și lucios. Blana trebuie periată ocazional cu o perie de cauciuc, dar cutele de pe față au nevoie de o îngrijire mai atentă, din cauza riscului de infecție. Și urechile trebuie curățate constant. În plus, Bulldogul francez este sensibil la soarele puternic, dar și la temperaturile foarte scăzute.

Este un câine de apartament, dar nu îi place să stea singur prea mult timp. Are nevoie zilnic de plimbări, dar pot fi și de scurtă durată. Acest câine nu poate înota, din cauza faptului că masa musculară este foarte mare.

Cât de ușor se poate dresa un Bulldog francez

Acest câine învață foarte repede comenzile care i se dau, însă încăpățânarea lui poate face ca dresajul să fie destul de dificil. Persoana care îl dresează trebuie să aibă un ton și o atitudine calmă și blândă, pentru că Bulldogul francez este sensibil.

Principala regulă pe care trebuie să o învețe acest câine este aceea de a-și face nevoile afară. În plus, este recomandat ca dresajul să fie unul de supunere, din cauza firii sale independente.

Personalitate

Bulldogul francez este extrem de curajos, în ciuda taliei mici pe care o are. Dacă este provocat, va sări la bătaie, indiferent de adversar. Este vesel, jucăuș și inteligent și se atașează foarte mult de o persoană pe care o va considera stăpânul său. Poate deveni chiar gelos, în cazul în care nu beneficiază de toată atenția stăpânului.

Este afectuos cu cei mici și are răbdare să se joace cu ei. Nu reprezintă un pericol nici pentru persoanele străine. Deși la început va lătra, după aceea va deveni prietenos. Se înțelege destul de bine cu alte necuvântătoare, dar trebuie supravegheat dacă stă în preajma unor animale de talie mică, petru că va avea tendința de a le vâna.

Puii de Bulldog francez

Această rasă nu se poate reproduce natural, din cauza formei corpului și astfel trebuie să se apeleze la înseminarea artificială. Femela va întâmpina probleme și la naștere: puii au capul foarte mare, în comparație cu dimensiunea canalului de naștere și astfel este nevoie de cezariană.

După ce ați achiziționat un pui de Bulldog francez, trebuie să știți că acesta are un metabolism rapid și are nevoie de mâncare în porții mici și dese. Are predispoziție spre îngrășare, de aceea hrana trebuie monitorizată atent. Îi puteți da mâncare uscată, umedă sau chiar gătită în casă. Nu amestecați însă carbohidrații cu proteinele.

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea Adoptă un Câine”. Sunt șanse mari să găsești Bulldog francez printre animalele oferite spre adopție.