6 rase de câini de pază și loiali care îți vor apără casa și curtea

Dacă îţi doreşti un câine de pază pentru curtea şi casa ta, trebuie să ai în vedere câteva lucruri atunci când îl alegi. Conform celor spuse de specialişti, chiar dacă animalele de pază sunt de la talie mică, la talie mare, cei mai potriviţi câini pentru curte trebuie să aibă talie medie sau talie mare.

Şi câinii mici vă vor păzi casa, sigur, însă nu va opri hoţii, ci doar le va face simţită prezenţa şi cam atât. Câinii de pază trebuie să fie mari, însă nu şi graşi, ci să aibă corpul atletic şi să cântărească undeva la 50-60 de kilograme.

Care sunt cele mai bune rase de câini de pază

Cele mai bune rase de câini de pază sunt Câinele lup sau Ciobănescul German, Cane Corso sau Mastiff italian, Doberman Pinscher, Ciobănescul belgian Malinois şi Bullmastiff. Ciobănescul german este cel mai cunoscut şi popular câine folosit pentru pază. Nu este o rasă foarte veche, ci au fost dezvoltate de-a lungul timpului. Sunt foarte isteţi şi energici şi specialiştii spun că este cea mai isteaţă rasă de câini pe care să o iei alături de familia ta.

Cane Corso este un câine masiv, dur, dar nu feroce. Este genul de câine care poate doborî un agresor imediat, asta dacă va avea curajul să intre în curtea ta, văzând fizicul impunător al acestui câine. Doberman Pinscher este o altă rasă de câini de pază arhicunoscută, dar dificil de găsit în România, de ceva timp. Sunt animale curajoase, cu auzul ascuţit şi miros fin, iar specialiştii îi clasează în top cinci cei mai deştepţi câini din lume. Un al caine de paza poate fi Kangal Turcesc, specializat in paza turmelor de oi.

Ciobănescul belgian Malinois este o rasă cunoscută în România, câini foarte agili şi explozivi în atac. Sunt câini echilibraţi din punct de vedere psihic şi excelente animale de companie şi de pază. Bullmastiff-ul este un excelent animal de companie, fiind foarte iubitor şi ataşat de stăpân. Această latură sensibilă a sa este completată excelent de loialitate şi agresivitate, căci vor fi capabili să doboare orice inamic le va pune casa şi familia în pericol.

    Vrei sa adopti un animal?

    Adaugă emailul tău și află înaintea tuturor care sunt cele mai recente animale adaugate spre adopție. Uneori vei primi chiar și anunturi cu caini sau pisici de rasa!