Ciobănesc german

Origine: Germania
Media de vârstă: 9-13 ani
Înalțime: 55-65 cm
Greutate: 27-43 kg
Temperament: Inteligent, curajos, afectuos
Dresaj: Se dresează foarte ușor
Boli specifice: Displazia de șold, torsiunea gastrică, epilepsia, diabetul
Culori: Negru, negru cu maro

Caracteristici și informații generale ale rasei Ciobănesc german

Ciobănescul german sau câinele lup, așa cum mai este cunoscut, este cea mai răspândită rasă de câini din lume. Se presupune că această rasă a apărut prin domesticirea lupului. În Germania, este rasă națională.

Este un câine de talie medie spre mare, cu un corp atletic, musculos și puternic. Și capul este mare, dar crează un aspect armonios al câinelui. Botul are formă conică, iar nasul este întotdeauna negru. Ochii nu sunt nici prea mari, dar nici prea mici, sunt închiși la culoare, iar privirea ciobănescului german este întotdeauna inteligentă. Și urechile sunt de dimensiune medie, cu vârfurile ascuțite, iar la maturitate, acestea vor fi mereu ridicate.

Corpul se termină cu o coadă stufoasă și lungă. Blana are păr scurt, des și aspru la atingere. Nu are nevoie de multă îngrijire, trebuie periat mai des atunci când năpârlește.

Este un câine care se adaptează ușor indiferent de locul în care este ținut, în apartament sau la curte.

Cât de ușor se poate dresa un Ciobănesc german

Cel mai important aspect este acela că ciobănescul german este extrem de ușor de dresat, fiind una dintre cele mai inteligente rase de câini din lume. Cu dresajul potrivit, acest câine poate învăța să îndeplinească absolut orice sarcină care i se dă. De aceea, este neapărat nevoie de un dresaj făcut de o persoană cu experiență, care poate exploata la maximum capacitățile ciobănescului german.

Îi place la nebunie să-și mulțumească stăpânul și este extrem de ascultător. Are însă nevoie să înceapă ședințele de dresaj de la aproximativ două luni, pentru că va dura destul de mult până va învăța totul la perfecție. În niciun caz, nu abordați o atitudine dură cu el. Ciobănescul german răspunde foarte bine dacă îi dați comenzi monosilabice.

Personalitate

Caracteristica de bază a ciobănescului german este aceea că se atașează extrem de tare de stăpânii săi, pe care îi va apăra cu prețul vieții. Este extrem de inteligent, foarte curajos și poate deveni cu adevărat cel mai bun prieten al omului. Loialitatea și afecțiunea față de stăpâni sunt cu adevărat ieșite din comun. Va fi în permanență atent la tot ce se întâmplă în jurul lui, dar și în preajma familiei, ca nu cumva vreunul din membri să se afle în pericol.

Este liniștit, ascultător și jucăuș și se înțelege perfect cu copiii.

Menține distanța față de persoanele străine, dar nu le va scăpa din ochi. Va reacționa foarte agresiv dacă acestea pot răni vreun membru al familiei.

În ceea ce privește relația cu alți câini sau cu alte animale de companie, ciobănescul german este destul de calm, mai puțin în cazurile în care este provocat.

Puii de Ciobănesc german

Femela dă naștere la aproximativ 8-12 pui. Este foarte important de reținut că după ce ați cumpărat un astfel de cățeluș, trebuie să-l duceți la dresaj și socializare încă de la vârsta de 7-8 săptămâni. Nu-l chinuiți totuși cu efort fizic foarte mare atunci când este pui, pentru că îi puteți împiedica buna dezvoltare.

În ceea ce privește alimentația, trebuie să-i oferiți multe proteine, chiar și carne de vânat. Pe lângă asta, îl puteți hrăni cu orez, pâine, paste și legume cât mai diversificate.

Aveți grijă ca orice hrană pe care i-o dați să fie foarte bine fiartă.

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea Adoptă un Câine”. Sunt șanse mari să găsești Ciobănesc german printre animalele oferite spre adopție.