Tabel pentru cantitatea potrivită de hrană la câini în funcție de vârstă și greutate

Alimentaţia este parte importantă din viaţa câinelui tău. Aşa îi poţi asigura o viaţă sănătoasă, doar printr-o alimentaţie adecvată nevoilor şi gabaritului său.

De cele mai multe ori, câinii sunt predispuşi la îngrăşare, de aceea este foarte important să îi ţineţi sub control şi să le oferiţi doar atâta hrană câtă le trebuie, niciodată extra. Căci ei o vor consuma şi se vor îngrăşa, apoi vor veni şi problemele de sănătate.

Cum se hrăneşte corect un câine, în funcţie de vârstă şi greutate

Căci un câine gras nu va putea fi şi un câine sănătos în acelaşi timp. Va fi mai greoi, activitatea sa fizică va fi redusă şi nu ne dorim asta cu siguranţă.

Modul în care se dezvoltă sistemul imunitar al unui câine depinde în mod cert de alimentaţie. De aceea este necesar un regim alimentar potrivit de la vârstă fragedă.

Atunci când vreţi să îi asiguraţi o alimentaţie bună şi sănătoasă trebuie să vă organizaţi şi să îi oferiţi tot ce are nevoie în funcţie de vârstă şi greutate. Acest tabel vă va ajuta enorm, căci doar după datele câinelui tău poţi să-i faci un meniu potrivit:

  • De la o lună: câinele începe să nu mai consume lapte şi trece pe hrană solidă. Acum are nevolie de nutrienţi pentru dezvoltarea sistemului imunitar şi digestiv;
  • De la două la patru luni: câinele are nevoie de ajutor şi de suplimente alimentare pentru dezvoltarea sistemului osos; După o discuţie prealabilă cu medicul veterinar, administraţi calciu, fosfor şi vitamina D. Nu îi daţi după ureche, medicul îi va calcula doza în funcţie de nevoile sale;
  • De la patru la şapte luni: acum se dezvoltă masa musculară şi are nevoie de un aport ridicat de proteine;
  • De la vârsta de 10 luni: câinii au nevoie de tot suportul vostru pentru a-şi dezvolta corect articulaţiile. Cu atât mai mult este nevoie la animalele de talie înaltă, căci la ei muşchii foarte bine dezvoltaţi vor pune presiune pe scheletul lor osos şi pot dezvolta probleme articulare.