Sunt bananele bune pentru câini? 30 de alimente pe care câinii le pot (sau nu) mânca

Noi, oamenii, mâncăm o varietate largă  de alimente și suntem creaturi sociale cărora ne place să împărțim mâncarea noastră, de multe ori și cu animalele de compania. E bine de reținut că animalele, în special câinii, nu sunt pregătiți să mânânce la fel ca noi, iar unele alimente pot fi toxice pentru ei.

În multe cazuri, stăpânii nu știu cum să-și hrănească animelele de compania. Dacă nu sunteți singuri de un anumit aliment, nu o faceți. De asemenea, dacă câinele vostru a mâncat un aliment toxic, sunați-l pe veterinar imediat! Acestea fiind spuse, am pregătit o listă de 33 de alimente pe care câinii le pot (sau nu) mânca. Toate acestea sunt larg dezbătute, așa că te rog să lași un comentariu mai jos, dacă ai ceva în plus de adăugat la aceste animente.

Pot câinii să mănânce babane? SIGUR

Există o mulțime de lucruri minunate despre banane. Bananele sunt perfect sigure pentru câini atâta vreme cât nu sunt consumate într-o cantitate industrială. De asmenea, bananele au multe beneficii. Au o mulțime de substanțe nutritive, cum ar fi: vitamina B, vitamina C și potasiu, pe care câinele nu le găsește cu ușurință în alte alimente.Bananele au multe fibre, care, la fel ca și oamenii, păstrează câinele sănătos.

Pot câinii să mănânce mere? În moderație (mare atenție la cotor și semințe)

În general, este ok să-i oferi câinelui tău o mușcătură sănătoase dintr-un măr. La fel ca alte fructe, merele conțin o mulțime de vitamine și minerale. În mod special, merele conțin vitamina K, calciu și vitamina C. Conform veterinarilor merele sunt suficient de dure și fribroase pentru a păstra curați dinții animalului vostru.

De ce doar în moderație?

În primul rând, semințele de la mijlocul mărului conțin cianură, care este toxică, atât pentru oameni, cât și pentru animale. Nu mai că noi suntem obișnuiți să le evităm, câinii pot să le înghită, pentru că ei mănâncă aporape orice… Dacă ai de gând să-i oferi câinelui tău o bucată de măr, nu uita să dai la o parte semințele și cotorul!

Pot câinii să mânânce avocado? Nu.

Avocado conține un chimical numit persin, care este toxic. Mai multe animale, printre care câinii, păsările, caii sau iepurii tind să aibă reacții negative în momentul în care iau contact cu o felie de avocado. Asociația veterinarilor spune că nu există riscul ca animalul nostru să se îmbolnăvească dacă mănâncă avocado, însă câinii pot avea probleme la stomac, la fel ca și noi, dacă mâncăm ceva stricat sau expirat.

Așa cum spuneam mai sus, câinii pot fi extrem de necontrolați atunci când mănâncă ceva și ar putea să înghită sămânța de Avocado, care poate bloca sistemul digestiv.

Dacă animalul tău de compania consumă o felie de avocado din greșeală, nu te panica, este posibil să vomite și să aibă diaree. După aceea își va reveni complet.

Pot câinii să mânânce popcorn? Nu este recomandat

Popcornul nu este toxic pentru câini și pot mânca puțin. Nu va fi nicio problemă. Lucrurile se complică atunci când câinele înghite semințele de porumb negătite. Ingerarea acestor semințe poate afecta sistemul digestiv, iar câinii ar putea să aibă probleme cu dinții.

Mai mult de atât, popcornul nu are o valoare nutritivă atât de mare și nu este un aliment pe care să te bazezi atunci când vrei să-ți hrănești câinele.

Dacă ții morțiș să-i dai câteva, asigurăte că sunt gătite bine (au înflorit complet), să nu aibe zahar și nici unt.

Pot câinii să mânânce morcovi? Sigur!

Morcovii sunt extrem de buni și sănătoși pentru câini. Vei găsit, dacă te uiți pe ambalaj, morcovul drept ingredient în multe mâncăruri create special pentru câini. Conține beta-caroten care este vital pentru sănătatea ochilor prietenilor noștri. Morcovii sunt buni pentru blană și piele, ceea ce înseamnă că sunt o mâncare importantă pentru câinii cu blană lungă ca golnden retriverul sau câinii maltezi.

În plus, forma morcovului îl face și mai apetisant pentru un câine jucăuș. Cine nu ar vrea să poată mânca un băț portocalui J. Poți să-ți hrănești câinele atât cu morcovi cruzi, cât și gătiți. Mare atenție, însă, să nu mănânce o cantitate mare, întrucât animalele pot suferi de diabet, întrucât morcovii conțin zahăr.

Pot câinii să mănânce struguri? Nu.

Recent a fost descoperit că strugurii nu sunt deloc buni pentru câini, întrucât poate duce la insuficiență renală. Conform asociației veterinarilor din Statele Unite, nimeni nu este sigur de ce este asociată această boală cu strugurii, însă sunt șanse mari ca prietenul său să aibă probleme daca îi dai să mănânce struguri.

Există, totuși, câine care mănâncă struguri mereu pe timpul toamnei și nu au suferit nicio afecțiune. Alții pot suferi boli care le pun viața în pericol! Dacă animalul tău de compania a ingestat boabe de struguri și manivestă vărsături sau diaree, mergi imediat cu el la veterianr!

Pot câinii să mănânce ciuperci? În moderație

Dacă este vorba de  acele ciuperci pe care le cumpăram din supermarket, care sunt ok pentru noi, cu siguranță vor fi ok și pentru câini. Sigur, nu trebuie să lași niciodată câinele să mănânce ciuperci sălbatice, așa cum nici tu nu ar trebuie să le consumi.

Poate câinele meu să mănânce migdale? Sau alte feluri de alune? Nu.

Nu ar trebuie să-i dai câinelui tău sub nicio formă migdale sau alune. Sistemul lor difestiv nu este pregătit să digerealune. Sigur, nu va ajunge la veterinar, dacă va mânga câteva migdale, însă sigur va avea dureri de stomac. Și de ce ai vrea ca animalul tău să treacă prin astfel de dureri? Nu-i da niciodată migdale sau nuci!

…dar untul de arahide este bun pentru câini? Da!

Câinii nu pot mânca alune. Sigur… Dar Arahidele nu sunt alune, ci legume. Așa că nu cauzează probleme ca în cazul alunelor. Arahidele au substanțe nutritive pentru câini, cum ar fi vitamina B, vitamina E și niacină. De asemenea conțin grăsimi sănătoase care ajută inima cățelușului tău să bată mult și bine.

În plus, untul de arahide este delicios pentru câini. În fiecare săptămână, îi dau câinelui meu lingură plină cu unt de arahide și o linge o oră J.

Totuși, trebuie să fii atent la ce fel de unt de arahide îi dai câinelui tău. Trebuie să fie fără sare și fără zahăr adăugat. Trebuie să cauți mult și bine ca să dai de cele potrivite. Dacă nu ai chef să cauți prin supermarket ca să împărțiți un borcan, mergi la un magazin de animale. Există unt de arahide special pentru câine.

Pot câinii să mănânce țelină? Este sănătoasă, dar nu e recomandată

Chiar dacă este sănătoasă și conține o mulțime de vitamine bune pentru câinele tău, nu este recomandtă. Țelina este dură și ațoasă, iar câinii nu tind să mestece prea bine mâncarea. Asta poate duce la probleme digestive. Dacă am învăța câinii să rumege mâncarea precum o vacă, atunci ar putea să mănânce fără probleme.

Pot câinii să mănânce ceapă sau usturoi? Nu

Ceapa este unul din alimentele interzise. De asemenea, usturoiul. Cele două fac parte din legumele interzise câinilor de către toți veterinarii. Aceste două legume afectează celulele roșii ale câinelui dacă sunt consumate în cantități mari. Așadar, e nevoie de multă ceapă sau usturoi pentru ca prietenul tău să aibă probleme. Dacă, din greșeală, mănâncă o felie de ceapă, nu te panica, nu-i va face rău. Doar trebuie să stai cu echii pe el să nu mai mănânce așa ceva.

Usturoiul are o altă poveste. Fiind mai puternic decât o ceapă, aduce mai multe probleme decât ceapa. Asta înseamnă că nu trebuie consumat niciodată!

Pot câinii să mănânce ciocolată?

Sub nicio formă ciocolată nu este bună pentru câini. Conțin două ingrediente care le poate cauza mult rău: cofeină și teobromină. În general, cu cât ciocolată este mai închisă la culoare, cu atât este mai nocivă pentru câini.

Trebuie evitată orice fel de dulce care conține ciocolată: prăjituri, covrigi, biscuiți, etc. Am văzut foarte mulți stăpâni de câini care le mai dau o bucățică de ciocolată. Ceea ce nu știu, este că animalele pot suferi în tăcere, fără să-ți dai seama, chiar și de la o bucată de ciocolată…

Pot câinii să mănânce afine? Sigur
Pot câinii să mânănce orez? Da
Pot câinii să mânânce pește? Sigur
Pot câinii să mănânce pâine? În moderație
Pot câinii să bea bere? Serios? NU!
Pot câinii să mănânce căpșuni? În moderație
Pot cânii să mănânce dovleac? Sigur
Pot câinii să mănânce brânză? Sigur
Pot câinii să mănânce salată verde? Da
Pot câinii să mânânce gumă de mestecat? NU!!
Pot câinii să mânănce ardei iute. Nu este recomandat
Pot câinii să mănânce pere? Da
Pot câinii să mănânce porumb. Nu e recomandat
Pot câinii să mănânce hot dogs? În moderație
Pot câinii să mănânce rodie? Nu
Pot câinii să mănânce pepene galbet? Da, dar înlătură semnințele înainte

Alimente pe care câinii le pot sau NU mânca

Sursa articolului: https://herepup.com/can-dogs-eat-bananas-apples-grapes/