Cele mai bune motive să ai un câine sau o pisică! Cele 5 moduri prin care îți ajută sănătatea

Nu mai este nicio îndoială că animalele îi pot face pe oameni să se simte bine, iar câinii și pisicile pe care îi iubiți vă pot ajuta, în diferite moduri, să fiți și să rămâneți sănătoși.

De ce este bine să ai un câine sau o pisică

Este surprinzător cât de mult înseamnă compania unui câine sau a unei pisici pentru un stâpăn și modurile prin care acesta îți poate aduce sănătatea sunt absolut uimitoare.

Câinii și pisicile îți cresc nivelul serotoninei

Este nevoie de doar câteva minute în care să îți urmărești animăluțul de companie pentru a deveni mai calm și a face stresul să dispară, ușor, ușor. Aceste schimbări chiar se produc în organismele iubitorilor de câini, iar starea de spirit devine imediat mai bună. Totul se întâmplă prin scăderea nivelului de cortizol, hormonul stresului, și creșterea serotoninei.

A avea un câine sau o pisică îți ajută inima

Nu este o glumă, iar cercetătorii au demonstrat după studii intense că iubitorii de câini și pisici pot scăpa de unele probleme cardiace. Mai exact, 40% din oamenii care nu au deținut niciodată un câine sau o pisică, au șanse mai mari să moară de atac de cord față de cei care au avut.

Îți ușurează depresia

Nimeni nu te va iubi mai mult decât câinele sau pisica ta. Un astfel de animăluț te va ajuta enorm să te recuperezi dintr-o depresie și să îi faci față cu succces. Te va asculta fix atât cât vei avea nevoie să vorbești și atunci când ai grijă de o pisică sau de un câine te simți infinit mai bine, la gândul că ți-ai ajutat animalul iubit, prin simplul fapt că i-ai oferit timpul tău.

Imunitate puternică și alergii puține

Atunci când un copil crește în compania unui câine sau a unei pisici, devine mai puțin susceptibil să dezvolte diverse alergii de-a lungul vieții. Același principiu se aplică și la copiii care locuiesc la ferme. Sistemul imunitar puternic, dezvoltat în copilărie prin deținerea unui animăluț, se va vedea și în viața de adult, când sănătatea va fi tun și se va menține pe măsură ce înaintează în viață.

De mare ajutor pentru cei cu autism

Copiii care au tulburări senzoriale de genul autismului sunt în largul lor atunci când iau parte la activități cu câini sau pisici. Îi calmează pe cei suferinzi, care se vor relaxa și se vor simți mult mai bine în compania unui animăluț blând și iubitor.

Câteva imagini cu animăluțele dragi vouă: