Care sunt diferențele dintre un Husky Siberian și un Husky de Alaska

Sunt două rase de câini foarte frumoase, specialie, adorate de toţi şi confundate de mulţi. Husky-ul Siberian şi Husky-ul de Alaska se aseamănă în multe privinţe, dar se şi deosebesc în tot atâtea.

Câinele Husky Siberian are o tracţiune normală de greutate, cu o viteză moderată la distanţele lungi, în timp ce Husky sau Malamut de Alaska are tracţiunea specifică pentru greutatea mare, dar pentru distanţe scurte. La aspect se aseamănă foarte mult, ambele rase sunt structurate în aşa fel în cât să fie rezistenţi şi puternici.

Ce diferenţe sunt, de fapt, între Husky Siberian şi Husky de Alaska?

Husky-ul de Alaska este mai mare ca medie cu 3 cm, adică cel Siberian are undeva la 55-60 cm, în timp ce Malamutul are o înălţime medie de 63,5 cm. La primul, greutatea este undeva la 20-27 de kilograme, în timp ce la Husky de Alaska ajunge undeva la 38 de kilograme greutate medie. Ambele rase au o expresie blândă a feţei, cu o privire foarte prietenoasă.

Huksy Siberian are ochii în culori de la maro, la albastru şi până la bicolor sau parti-color, în timp ce rasa din Alaska are ochii maro, în cazul în care au ochii deschişi la culoare, de cele mai multe ori este considerat un defect eliminatoriu.

Pui de Husky sau Malamut de Alaska. Sursa foto: 999md
Pui de Husky sau Malamut de Alaska. Sursa foto: 999md

Husky-ul Siberian are două tipuri de păr în blana lui, subpărul sau puful, la care se adaugă părul de acoperire. Ambele trebuie să fie netede tot timpul, niciodată aspre. Trebuie ca părul de acoperire să nu crească prea mult pentru că ar strica naturaleţea conturului câinelui, care este unul spectaculos. Există şi exemplare care sunt negre complet sau care au doar pete din această culoare.

La fel ca la “fratele” din Siberia, malamutul de Alaska are două tipuri de păr, iar cel de acoperire nu trebuie să fie lăsat să crească şi să devină aspru. În perioada de vară, au un păr mai scurt şi mai rar, în culori începând de la gri deschis şi până la nisipiu sau chiar negru, cu diferite combinaţii de culori.

    Vrei sa adopti un animal?

    Adaugă emailul tău și află înaintea tuturor care sunt cele mai recente animale adaugate spre adopție. Uneori vei primi chiar și anunturi cu caini sau pisici de rasa!