Turkish Van

Greutate: 8-9 kilograme
Înălțime: Mare
Blana: Lungă
Culoare: Albă
Speranță de viață: 12-15 ani

Pisica Turkish Van provine, în mod evident, din Van, regiune din Turcia. Din anul 1955 a ajuns în Anglia, acolo unde a primit numele de pisică turcească. Cercetătorii vremii au cerut ca numele ce i-a fost dat iniţial să fie schimbat pentru ca acest animal să nu fie confundat cu Angora Turcească cu care seamănă foarte mult, mai ales că există oameni care fac foarte des confuzia între aceste două rase. A ajuns mai târziu în America, abia în 1982 şi este o pisică rară. Este cunoscută ca fiind prima rasă de pisici din lume care a fost domesticită.

Au un corp puternic şi musculos, iar femela are dimensiuni mai mici decât cele pe care le are masculul. Au ochi de culoare albastră sau portocalie li blana poate avea diverse culori. Există inclusiv varianta albă, dar care au urechi şi coadă portocalii, maro sau chiar negre. Se spune că pisicile din rasa Turkish Van care au pată de culoare pe ceafă poartă semnul divind.

Personalitate Pisicii Turkish Van

Este o pisică extrem de activă, independentă, pe care o poţi lăsa liniştită singură acasă, atât timp cât aceasta este mare şi are suficient spaţiu de joacă. Nu îi place să o mângâi prea mult, ba mai mult, acest lucru chiar o deranjează. Înoată cu o mare plăcere, fiind una dintre pisicile amatoare de apă. Sunt active, se caţără în locuri înalte şi învaţă uşor să deschidă uşile şi să se joace. Pentru că are un instinct independent şi deoarece adoră să vâneze, având un spirit extrem de dezvoltat în acest sens nu sunt recomandate copiilor.

Caracteristicile Pisicii Turkish Van

Afectiv cu familia 3/5
Nivel de năpârlile 2/5
Prietenă cu copiii 3/5
Prietenă cu alte animale 3/5
Sănătatea generală 4/5
Caracter jucăuș 4/5
Afecțiune către străini 2/5
Dresaj 4/5
Inteligență 5/5
Tendință de a mieuna 3/5

Probleme comune de sănătate

Este o pisică ce are gene solide, puternice, care nu au fost afectate de maladii, dar pentru că nu pot trăi o veşnicie, pot face boli precum sunt cardiomiopatia, insuficienţă renală sau displazia de şold. Pot fi predispuse la obezitate, de aceea se recomandă o mare atenţie la alimentaţie.

Pentru a avea un exemplar sănătos din rasa Turkish Van, este bine să ţineţi cont de următoarele aspecte:

– asiguraţi o alimentaţie corectă
– două mese pe zi, seara şi dimineaţa
– periaţi săptămânal
– verificaţi dinţii ocazional

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea ”Adoptă o Pisică. Sunt șanse mari să găsești Turkish Van printre animalele oferite spre adopție.