Somaleză

Greutate: 3,5-5,5 kilograme
Înălțime: Medie
Blana: Lungă
Culoare: Roșcat, maro-auriu
Speranță de viață: 11-12 ani

Pisica Somaleză provine din Somalia, după cum îi spune și numele, în urma unei mutații. Este un animal extrem de curios, loial din fire, cu o viață activă. Din cauza blănii lungi pe care o are necesită să fie periată zilnic. Prima dată, a apărut în Statele Unite ale Americii, acolo unde un crescător a împerecheat două pisici cu părul lung pentru a le înmulți și după mai mulți ani s-a obținut rasa de pisică Somaleză care există în zilele noastre. Din 1979, rasa Somaleză a fost recunoscută în Statele Unite ale Americii și în anul 1982 de către F.I.Fe. Este foarte atractivă prin prisma blănii foarte frumoase, dese. Are un cap rotund, cu urechi amplasate la baza craniului. Au ochii mari, migdalați și pot avea diferite culori: verzi, aurii, chihlimbar.

Personalitate Pisicii Somaleze

Este foarte apreciată pentr că este extrem de afectuoasă și foarte energică, în același timp. Are un miorlăit destul de sonor, însă este unul plăcut chiar și atunci când pisica este în perioada căldurilor. Este un animal analitic și curios. răbădor și totdată viclean. Nu suportă temperaturile scăzute și specialiștii avertizează că proprietarii de pisici somaleze trebuie să le asigure acestora o temperatură constantă. Are nevoie de spațiu de mișcare, dar rezistă foarte bine și în apartamente. Este foarte drăguță din fire, are o voce fină și plăcută, căreia nu îi plac spațiile prea mici. Este foarte inteligentă și va învăța imediat să vă deschidă sertarele pentru a cotrobăi prin ele. Este compania ideală pentru persoanele singure.

Caracteristicile Pisicii Somaleze

Afectiv cu familia 5/5
Nivel de năpârlile 4/5
Prietenă cu copiii 3/5
Prietenă cu alte animale 4/5
Sănătatea generală 2/5
Caracter jucăuș 5/5
Afecțiune către străini 5/5
Dresaj 4/5
Inteligență 5/5
Tendință de a mieuna 3/5

Probleme comune de sănătate

Pisica Somaleză este un animal sănătos, fără boli genetice specifice rasei. Are o speranță de viață de 11-12 ani și motivele care duc la încetarea din viață vin din problemele cardiace sau renale pe care le dezvoltă de-a lungul vieții, pentru că nici ele nu pot trăi cât lumea. Nu sunt animale pretențioase iar specialiștii au puține sfaturi pentru un astfel de animal:

– periați blana zilnic. Nu va fi deloc dificil, o puteți face chiar cu degetele. Are un rol important în scopul obținerii unui aspect fin dar și joacă – un rol extrem de important în starea de bine a animalului.
– țineți-o într-un spațiu aerisit, unde să nu se simtă închisă
– efectuați controale medicale periodice

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea ”Adoptă o Pisică. Sunt șanse mari să găsești Somaleză printre animalele oferite spre adopție.