Siameză

Greutate: 4 – 5.5 kg
Înălțime: Medie
Blana: Scurtă
Culoare: Maroniu, Ciocolatiu, Albastru, Liliac
Speranță de viață: 13-15 ani

A devenit cunoscută în Siam, Thailanda, de unde îi provinde și numele de pisică Siameză. Originea sa este atestată de un manuscris care provine din Ayudhei, fosta capitală din Siam în perioada 1347-1767. Există două tipuri de pisică siameză, Siameza regala (pisica regală a Siamului, cea care are extremitățile corpului de culoare închisă, este slabă și ascuțită) și una de culoarea ciocolatei, care seamănă mai mult cu pisica din rasa Burmeză din zilele noastre. Erau considerate în trecut ca fiind paznicii templelor și sunt incluse în foarte multe povești și legende istorice. Au ajuns în Occident destul de târziu, având în vedere apariția lor, mai exact în secolul XIX, la Londra.

Personalitate pisicii Siameze

Au un talent desoebit de comunicare și sunt recunoscute în toată lumea pentru acest dar de care dispun. Nu este deloc o rasă liniștită iar dacă doriți să stați în liniște deplină în casă, ei bine o pisică Siameză nu v-ar fi deloc de folos. Miaună prelung și pe cei mai liniștiți îi poate deranja această trăsătură. Sunt foarte sociabile dar și dependente de stăpânul lor, cărora le sunt foarte loiale. De aceea, și ele vor atenție și implicare și nu suportă să fie lăsate singure pentru prea mult timp. Ajung să se întristeze și să își piardă din energie dacă sunt lăsate singure în casă sau sunt ignorate. Cu pisica Siameză dacă îți creezi o legătură ea va fi pentru toată viața datorită devotamentului de care dau dovadă.

Caracteristicile pisicii Siameze

Afectiv cu familia 5/5
Nivel de năpârlile 3/5
Prietenă cu copiii 4/5
Prietenă cu alte animale 5/5
Sănătatea generală 1/5
Caracter jucăuș 5/5
Afecțiune către străini 5/5
Dresaj 4/5
Inteligență 5/5
Tendință de a mieuna   5/5

Probleme comune de sănătate

Este o rasă pură la care există anumire predispoziții genetice către boli precum gingivită, amiloidoză, care este o boala distrofică a ficatului și  cardiopatii. Pot fi longegive dacă sunt îngrijite corespunzător. După ce trec de o vârstă, acestea pot avea depunderi de tartru pe molari și carnasiere iar după vârsta de 6-8 ani se recomandă un control medical amănunțit.

Sfaturi de la specialiști pentru a avea o pisică Siameză într-o stare perfectă:

– este tolerantă cu animalele, doar dacă ea este cea mai importantă, deci trebuie să îi arătați asta
– pieptănați frecvent cu mâna sau cu o perie de cauciuc
– alimentație adecvat
– controale medicale periodice 

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea ”Adoptă o Pisică. Sunt șanse mari  să găsești Siameză printre animalele oferite spre adopție.

    Vrei sa adopti un animal?

    Adaugă emailul tău și află înaintea tuturor care sunt cele mai recente animale adaugate spre adopție. Uneori vei primi chiar și anunturi cu caini sau pisici de rasa!