Scottish Fold

Greutate: Femele: 2.5-4 kg Masculi: 4-6 kg
Înălțime: Medie
Blana: Scurtă sau lungă
Culoare: Alb, negru, roșcat, maro, gri
Speranță de viață: 11-15 ani

Rasa de pisici Scottish Fold a apărut în anul 1961, în Scoția evident, prin mutație naturală și este o rasă domestică. În acel an, o pisică a născut doi pui care aveau urechile lăsate, iar un fermier a luat unul dintre aceștia și l-a înregistrat cinci ani mai târziu. A fost instalat într-un program de reproducere și din 76 de pui pe care i-a npscut, 42 aveau urechile lăsate specifice rasei de Scottish Fold.

Pentru că au această particularitate a urechilor și sunt predispuse la infecții ale urechilor sau la probleme cu auzul, nu au fost acceptate la concursuri imediat ce rasa a fost omolgată. Specialiștii au găsit însă și o modalitate să scape de această problemă medicală dată de genetică și au decis să încrucișeze Scottish Fold cu British Shorthair sau American Shorthair. Pentru animalele care au urechile căzute, asemenea unui cățel, acestea se pot lăsa fie pe spate, fie pe față. Din cauza acestei trăsături, adică mutația care îi afectează urechile și nu pot sta drepte ca la restul animalelor mai este numită și pisica bufniță sau Highland Fold.

Personalitate pisicii Scottish Fold

Este o pisică iubitoare și afectuoasă, căreia îi place foarte mult să doarmă pe spate. Adoră să socializeze, să fie în centrul atenției, băgată în seamă și în permanență mângâiată. Preferă compania altor animale în schimbul singurătății, cu toate că nici asta nu îi place prea tare, fiind ca un copil care își așteaptă tot timpul stăpânul să se joace cu ea. Are un aspect unic și mai stă de multe ori în poziția Budha.

Caracteristicile pisicii Scottish Fold

Afectiv cu familia 5/5
Nivel de năpârlile 3/5
Prietenă cu copiii 4/5
Prietenă cu alte animale 5/5
Sănătatea generală 1/5
Caracter jucăuș 3/5
Afecțiune către străini 3/5
Dresaj 3/5
Inteligență 3/5
Tendință de a mieuna   2/5

Probleme comune de sănătate

Sunt predispuse la afecțiuni ale urechilor și în cazul în care reproducerea are loc în condiții necorespunzătoare pot apărea predispoziții la boli genetice, precum este osteodistrofie ereditara, care survine încrucișărilor membrilor rasei. La momentul apariției, pisicile din rasa Scottish Fold aveau o singură ureche lăsată, îsă specialiștii au făcut cu timpul să se nască animale având ambele urechi lăsate. La naștere, pisicile Scottish Fold au urechile drepte, însă după trei săptămâni acestea încep să se lase.

Sfaturi de întreținere:

– se spală singure, însă au nevoie de atenția stăpânilor pentru a fi sănătoase șia spectuoase
– dinții și urechile se verifică periodic
– unghiile se taie săptămânal
– curățați ochii la nevoie cu o cârpă moale

Diferite poze cu tipurile de Scottish Fold

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea ”Adoptă o Pisică. Sunt șanse mari  să găsești Scottish Fold printre animalele oferite spre adopție.