Ocicat

Greutate:  3-5 kg
Înălțime: Medie spre mare
Blana: Scurtă și densă
Culoare: Maro, argintiu, albastru, ciocolata, cinnamon
Speranță de viață: 10-15 ani

Pisica Ocicat est originară din SUA, cântărește între 3 și 6 kilograme și se găsește într-o varietate de culori. Se mai găsește și sub numele de British Shorthair Cat sau Pisica Britanică cu păr scurt. Are aceleași pete pe corp ca pisicile sălbatice, însă este în totalitate domestică, ceea ce o face extrem de deosebită.

Rasa de pisici Ocicat a apărut prin încrucișarea pisicilor Siameza, Abissiniana și American Shorthair, în anul 1964, însă a fost recunoscută oficial în 1987, iar Ocicat a ajuns în Marea Britanie un an mai târziu, acolo unde a adevenit mult mai apreciată decât în Statele Unite ale Americii. Are o varietate de culori, din care amintim maro, argintiu, albastru, ciocolata, cinnamon, fiind prima pisica domestică ce are pete. Au ochi mari, cu urechi și coadă lungi. Sunt de talie medie spre mare și cântăresc între 3 și 6 kilograme. Ocicat este atletică, având un corp musculos și bine proporționat, cu blană deasă și scurtă.

Personalitate pisicii Ocicat

Este extrem de activă și de aceea are nevoie de spațiu pentru a se desfășura în voie. Trebuie să îi oferiți acest spațiu pentru alergat și cățărat. Este una dintre rasele de pisici sociabile și este chiar cel mai bun prieten al câinelui, fiind recomandat ca pe lângă Ocicat să mai ai și un alt animal pentru a nu se plictisi. Este extrem de curioasă din fire și inedit pentru o pisică este faptul că îi place apa și s-ar arunca și în…cadă.

Caracteristicile Pisicii Ocicat

Afectiv cu familia 5/5
Nivel de năpârlile 3/5
Prietenă cu copiii 4/5
Prietenă cu alte animale 5/5
Sănătatea generală 4/5
Caracter jucăuș 5/5
Afecțiune către străini 5/5
Dresaj 4/5
Inteligență 4/5
Tendință de a mieuna   4/5

Probleme comune de sănătate

Este o pisică ce se spală singură și nu are nevoie de ajutorul vostru în acest sens. Nu este, însă, hipoalergenică, iar dacă aveți alergii la astfel de animăluțe sau la părul lor este bine să vă luați măsuri. Este una dintre pisicile care nu fac deloc pretenții la mâncare așa că va accepta tot ce îi oferiți, specific felinelor, desigur. Poate fi dresată ușor, fiind extrem de inteligentă și va răspunde la nume atunci când o strigi. Este recomandată familiilor cu copii, cărora le place să se joace cu animalele. Nu este cunoscută cu boli genetice, de regulă este sănătoasă tun.

Specialiștii oferă câteva sfaturi pentru posesorii de Ocicat:

-periați săptămânal pentru îndepărtarea părului mort
-nu o spălați
-oferiți-i spațiu de joacă
– controale periodice

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea ”Adoptă o Pisică. Sunt șanse mari  să găsești Ocicat printre animalele oferite spre adopție.