Korat

Greutate: 3.6 – 4.5 kg
Înălțime: Medie
Blana: Scurtă
Culoare: Albastră
Speranță de viață: 10-15 ani

Pisica Korat este originară din Thailanda şi este una dintre cele mai vechi rase care s-au format natural. Numele provine de la regiunea originară, iar în Thailanda este cunoscută şi sub numele de  Si- Sawat, care inseamna „noroc bun”, de aceea este foarte preţuită şi apreciată de localnici. Numele i-a fost dat chiar de regele Rama al V-lea, după ce s-a interesat de provenienţa pisicii care l-a fermecat prin frumusețea ei. Această pisică este considerată ca fiind aducătoare de noroc și există o tradiție privind influența benefică pe care o au. Se spune că argintiul din culoarea blănii este un simbol al bunăstării iar ochii de culoarea orezului aduc recoltele bogate. Prima pisică din această rasă și-a făcut apariția în Statele Unite ale Americii în 1959.

Personalitate pisicii Korat

Este o pisică inteligentă care chiar nu mai are nevoie să demonstreze acest lucru, pentru că doar printr-o privire îţi poţi da seama de acest lucru. Sunt loiale şi drăgăstoase, dar nu sunt deloc deschise la schimbări. Sunt jucăuşe şi au nevoie să facă mişcare prin casă sau prin curte. Este o pisică extrem de activă, care va alerga după minge asemeni unui câine. Adoră jocurile şi este neobosită, de aceea cei care vor avea o astfel de pisică trebuie să fie dispuşi să îi acorde toată atenţia de care au nevoie.

Caracteristicile Pisicii Korat

Afectiv cu familia 5/5
Nivel de năpârlile 1/5
Prietenă cu copiii 4/5
Prietenă cu alte animale 5/5
Sănătatea generală 5/5
Caracter jucăuș 4/5
Afecțiune către străini 2/5
Dresaj 4/5
Inteligență 5/5
Tendință de a mieuna 3/5

Probleme comune de sănătate

Pisica din rasa Korat este solidă şi foarte sănătoasă, stabilă din acest punct de vedere. De aceea, cu o îngrijire potrivită vor ajungă să trăiască şi peste 15 ani. Există li cazuri speciale de exemplare care pot dezvolta boala numită Ganglisidoza, care cauzează probleme din punct de vedere neurologic.

Această boală este caracterizată de o deficienţă de enzime şi afectează în mod deosebit puii de vârste fragede, până la 3 luni. În aceste condiţii, crescătorii fac analize dese pentru a fi siguri de sănătatea animalelor şi de procesul de împerechere care va urma. Pentru a avea un exemplar cu o stare de sănătate de fier, specialiştii recomandă o serie de reguli de care să ţineţi cont:

-efectuaţi controale medicale regulate
-periaţi animalul o dată pe săptămână, folosind o perie moale, cu mişcări blânde
-acordaţi-i atenţia pe care o cerşeşte cu fiecare ocazie

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea ”Adoptă o Pisică. Sunt șanse mari  să găsești Korat printre animalele oferite spre adopție.