Devon Rex

Greutate: 5-7 kg
Înălțime: medie
Blana: scurtă
Culoare: alb, bej, gri
Speranță de viață: 9-15 ani

Pisica Devon Rex are dimensiuni medii, musculatura foarte puternică și corpul compact. Ai urechi mari și ascuțite, cu ochi expresivi și privire extrem de curioasă. Sunt ușor de îngrijit și sunt prietenoase. Provin din Anglia, mai exact, din ţinutul Devon, de aici şi numele. Această rasă este rezultatul împerechierii pisicii cu blană ondulată, care a fost găsită în anul 1960, în Devon, cu pisica Cornish Rex. Există aşa zise “mutaţii” din încrucişarea raselor şi se spune că acestea au apărut în mod independent, în zone geografice apropiate, Devon şi Cornwall.

Personalitate pisicii Devon Rex

Sunt animale foarte năzdrăvane, care mai sunt denumite şi micii terorişti, graţie prostioarelor pe care le fac. Adoră să tragă de perdele, să se caţere pe mobilă. Sunt pline de viaţă şi au unele trăsături asemănătoare raselor de câini, cum ar fi dresajul în ham sau lesă sau dragul de a prinde şi a aduce jucăriile la stăpân. Sunt foarte curioase, nu sunt afective în mod deosebit cu străinii, pe care îi cercetează din cap până în picioare încă de la prima privire. Este o pisică ce nu năpârleşte, nu face gălăgie şi nu este deloc greu de îngrijit. Pisicile din rasa Devon Rex urăsc singurătatea, sunt foarte blânde, dar nu vor niciodată să se plictisească.

Caracteristicile Devon Rex

Afectiv cu familia 4/5
Nivel de năpârlile 4/5
Prietenă cu copiii 5/5
Prietenă cu alte animale 3/5
Sănătatea generală 4/5
Caracter jucăuș 5/5
Afecțiune către străini 3/5
Dresaj 5/5
Inteligență 4/5
Tendință de a mieuna   4/5

Probleme comune de sănătate

Pisica Devon Rex este predispusă la eventuale candidoze ale pielii, asta din cauza blănii pe care o are. Astfel, poate avea probleme la urechi, cu depozite de piele, care aduce mâncărimi. O altă boală asupra căreia specialiştii avertizează este hipotricoza, afecţiunea care înseamnă predispunerea la a cheli. Tototdată, alimentaţia este extrem de importantă. Ca în cazul oricărei pisici, se recomandă hrană bogată în nutrienţi, dar adaptată formei şi vârstei exemplarului dumneavoastră.  Specialiştii au câteva sfaturi pentru stăpânii unui exemplar dintr-o astfel de rasă:

– blana ei necesită o îngrijire minină, dar efectuată corect. Astfel, se recomandă utilizarea unei perii din cauciuc pentru a îndepărta părul mort.
– urechile se curăţă într-un mod regulat
– folosiţi cremă cu protecţie solară pe urechi, pe timpul verii
– vaccinaţi şi deparazitaţi în mod regulat

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea ”Adoptă o Pisică. Sunt șanse mari  să găsești Devon Rex printre animalele oferite spre adopție.