Cornish Rex

Greutate: 3-4 kilograme
Înălțime: Medie
Blana: Scurtă
Culoare:  varietate de 40 de culori
Speranță de viață: 10-15 ani

Pisicile din rasa Cornish Rex au apărut în 1950, după ce s-a realizat o încrucișare în Anglia, iar femela a născut cinci pui, dintre care patru au fost normali, iar unul era diferit. După intervenția unui specialist în genetica animală, rasa a început să se înmulțească iar numele de Cornish Rex provinte de la Cornwall și asemănarea dintre pisica aceasta și iepurele din rasa Astrex. Este răspândită și în America, după ce în 1957 au fost duse două animăluțe în America de Nord.

Încrucișarea pentru obținerea pisicii Cornish Rex a făcut să apară pe lângă aceasta și alte rase, cu, ar fi pisica siameză,  Havana Brown și American shorthair. Este un animal de talie medie, cu un corp subțire și lung, picioare subțiri și fragilă în aparență datorită suplității. Are însă o musuclatură puternică, bine dezvoltată. Au capul mic, într-o formă de triunghi, urechi foarte mari și mustățile sunt cârlionțate. Au blană delicată și pentru că este foarte sensibilă la arsurile solare aceasta trebuie ținută și crescută în interior.

Personalitate pisicii Cornish Rex

Este animalul ideal de companie, de familie, cu spirit independent, pe care îl poți lăsa și singur datorită personalității foarte puternice. Este și curioasă și un bun socializator, învață trucuri și se face iubită prin inteligența sa debordantă. Seara este mai activă și este mai rapidă în acele momente de 10 ori față de un câine de pază. Are o relație bună cu copiii și alte animale doar dacă sunt învățate cu ele de când sunt mici și cresc împreună. Este un animal pofticios, care se poate îngrășa peste limită imediat. De aceea, se recomandă atenție maximă la alimentație.

Caracteristicile Pisicii Cornish Rex

Afectiv cu familia 5/5
Nivel de năpârlile 1/5
Prietenă cu copiii 4/5
Prietenă cu alte animale 5/5
Sănătatea generală 4/5
Caracter jucăuș 3/5
Afecțiune către străini 3/5
Dresaj 3/5
Inteligență 5/5
Tendință de a mieuna   3/5

Probleme comune de sănătate

Are o speranță de viață de 10-15 ani dar poate deveni și mai longevivă dacă stăpânul o îngrijește corespunzător. Rasa în sine este una sănătoasă și este lăudată de crescători pentru acest aspect. Sunt însă întâlnite și boli, cu precădere  cardiomiopatie hipertrofică și luxații patelare.

Recomandări pentru îngrijirea pisicii Cornish Rex:

– control medical anual amănunțit după vârsta de 8 ani
– atenție mare la hrană. Specialiștii recomandă alimente care să conțină 70 – 90 kcal/zi.

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea ”Adoptă o Pisică. Sunt șanse mari să găsești Cornish Rex printre animalele oferite spre adopție.