Chausie

Greutate: 7-12 kilograme
Înălțime: 45 cm, mare
Blana: Medie
Culoare: Aurie, neagră sau argintie
Speranță de viață: 11 până la  15 ani. Au existat câteva cazuri când a ajuns chiar la 20 de ani.

Pisica Chausie a apărut în Egipt și este de origine hibridă. Are o greutate medie de 9-10 kilograme, se poate găsi în trei culori, negru, gri sau maro și este un animal inteligent, extrem de curios și energic. Are o medie de vârstă de 12-16 ani și ca probleme medicale pe care le poate avea este dezvoltarea anumitor alergii. Rasa de pisici Chausie a fost domesticită la finalul anilor 90 și are un aspect sălbatic. Este o combinație între pisica sălbatică și cea domestică. În sălbăticie, aceasta trăiește în zone din Asia Centrala, Africa de Nord, Afganistan, Pakistan și India, preferând zonele greu accesibile, cu mlaștini.

Numele acestei rase a fost dat de crescători, care s-au inspirat de la numele junglei Felis Chaus. S-a început realizarea acestei rase în 1960 și a fost recunoscută ca rasă nouă, obținând și certificat în 1995. În prezent, așteaptă omologarea și din partea federației feline modniale. Se mai cunoaște și sub numele de Lynx de mlastina, pisica de stuf, Jungle Curl, Stone Cougar (Puma de piatră) sau Mountain Cougar (Puma de munte). Este o pisică mare, având de două ori greutatea unei pisici de casă. Are umeri mari și lați, cu corpul mare, coadă scurtă, picioare lungi și late. Ating maturitatea la vârsta de 2-3 ani și au blana de culoare aurie, neagră sau argintie.

Personalitate pisicii Chausie

Este foarte inteligentă și socializează foarte bine cu animalele de companie, tot timpul curioasă. Nu este recomandată celor care stau mult plecați de acasă pentru că se plictisesc. Nu este un animal agresiv, însă îi place foarte mult ca atunci când se joacă să își folosească abilitățile de vânătoare. Are viteză de reacție și iese în evidență prin saltul de doi metri!

Caracteristicile Pisicii Chausie

Afectiv cu familia 4/5
Nivel de năpârlire 2/5
Prietenă cu copiii 4/5
Prietenă cu alte animale 5/5
Sănătatea generală 4/5
Caracter jucăuș 5/5
Afecțiune către străini 4/5
Dresaj 3/5
Inteligență 5/5
Tendință de a mieuna   2/5

Probleme comune de sănătate

Nu este cunoscută cu boli genetice și speranța de viață este una ridicată, între 12 și 16 ani.

Sfaturi pentru îngrijirea pisicilor Chausie:

– aveți grijă la alimentație pentru că poate avea probleme cu alergiile din cauza mâncărurilor din petshopuri
– preferă dietele bogate în proteine, oferiți hrană bazată pe carne
– este ușor de întreținut, se periază o dată pe săptămână

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea ”Adoptă o Pisică. Sunt șanse mari să găsești Chausie printre animalele oferite spre adopție.