Angora Turcească

Greutate: 4,5 – 5 kg
Înălțime: Medie
Blană: Medie spre lungă
Culoare: Albă
Speranță de viață: 14-15 ani

Pisica Angora Turcească provine din țara al cărui nume îl poartă și mai este cunoscută sub numele de Angora Turceasca, pisica de Ankara, Turkish Angora, Ankara cat, Angora cat. Legenda spune că Mohammed, cel care a fondat credința islamică, avea o astfel de pisică pe care o iubea ca pe ochii din cap. Dacă această istorioară este adevărată, ei bine pisica Angora Turcească ar fi apărut în urmă cu mai bine de 1400 de ani. Are un păr moale și catifelat, neobișnuit de fin. Sursele specializate susțin că această rasă ar fi apărut după repetate încrucișări ale pisicilor din rasa Manul. Din anii 1500, pisicile Angora Turcească au  ajuns și în Marea Britanie sau Franța. Au fost printre cele mai apreciate animale în trecut, însă ușor, ușor au fost devansate de iubirea pentru pisicile Persane. Rasa este cunoscută de majoritatea organizațiilor internaționale importante.

Personalitatea pisicii Angora Turcească

Este un animal extrem de energic, pe care îl poți mângâia, însă nu pentru prea mult timp pentru că va sări imediat și va fugi la joacă. Sunt încăpățânate uneori și nu se lasă până nu reușesc ce își propun. Au relații strânse cu stăpânii, pe care îi iubesc și îi respectă. Acceptă și câinii, însă nu prea mult, pentru că le place să fie animalul alfa, datorită caracterului dominant pe care îl au. Mai sunt denumite în anumite regiuni ca fiind pisicile-câini.

Caracteristicile Pisicii Angora Turcească

Afectiv cu familia 5/5
Nivel de năpârlile 3/5
Prietenă cu copiii 4/5
Prietenă cu alte animale 5/5
Sănătatea generală 2/5
Caracter jucăuș 5/5
Afecțiune către străini 5/5
Dresaj 3/5
Inteligență 5/5
Tendință de a mieuna   3/5

Probleme comune de sănătate

Angorele Turcești sunt predispuse la surzire. Se pot naște și cu deficiență auditivă parțială sau chiar totală din cauza unei gene dominante pe care o pot avea. Pisicile ceacâre, adică cele care au un ochi de o culoare și celălalt ochi de o altă culoare sunt mai predispuse la această afecțiune și trebuie protejate.

Sfaturi pentru a avea o pisică din rasa Angora Turcească în perfectă stare de sănătate:

– controale de rutină (ecografie, radiografie, analize de sânge și urină) după vârsta de 6 – 8 ani
– curățați-le dinții pentru că după o anumită vârstă se depunde tartrul pe molari și carnasiere
– pisicile cu surditate trebuie ținute în casă pentru a fi protejate

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea ”Adoptă o Pisică. Sunt șanse mari să găsești Angora Turcească printre animalele oferite spre adopție.