American Wirehair

Greutate: 3 – 5 kg
Înălțime: Medie
Blana: Scurtă și sârmoasă
Culoare: Maro, alb, albastru, crem, roșcat, argintiu, auriu
Speranță de viață: 14-18 ani

Rasa de pisici American Wirehair a apărut, după cum sugerează și numele, în Statele Unite ale Americii. Mai exact, în New York-ul anilor 1960, după ce un crescător a profitat de o mutație cu care a făcut încrucișări ani de-a rândul. Pentru obținerea rasei din zilele noastre s-a folosit inclusiv American Shorthair, de aici și asemănarea dintre cele două animale. Această rasă a fost înregistrată în CFA la 7 ani după apariție și este considerată ca fiind una dintre cele mai rare pisici din lume. Are o blană extrem de specială, scurtă și sârmoasă, unică în lumea animalelor. Nu este moale deloc la atingere, mai degrabă aspră. Are o musculatură foarte bine dezvoltată, obraji proeminenți și fălci dezvoltate. Are ochi mari și corp bine proporționat și seamănă la fizic foarte mult cu strămoșul American Shorthair.

Personalitate pisicii American Wirehair

Este o rasă sociabilă, comunicativă, care se adaptează repede oricăror condiții. Specialiștii o recomandă familiilor care sunt active și au copii. Este un animal înțelegător, care nu suportă să fie însă chinuită. Stă să fie mângâiată și alintată, îi place să se joace și poate fid resată foarte ușor. Are nevoie de o îngrijire specială a blănii datorită părului sârmos. Nu se periază iar părul este îndepărtat prin baie. În urmă cu 15 ani, existau în lume doar 39 de animale din rasa American Whirehair. Această rasă se maturiează greu, după vârsta de 3-4 ani.

Caracteristicile Pisicii American Wirehair

Afectiv cu familia 4/5
Nivel de năpârlile 3/5
Prietenă cu copiii 4/5
Prietenă cu alte animale 3/5
Sănătatea generală 5/5
Caracter jucăuș 3/5
Afecțiune către străini 3/5
Dresaj 3/5
Inteligență 4/5
Tendință de a mieuna   3/5

Probleme comune de sănătate

Este o pisică sănătoasă, nefiind cunoscută cu probleme majore de sănătate. Au fost descoperite de-a lungul timpului anumite afecțiuni, cum ar fi pielea sensibilă, din cauza părului sârmos, precum și gingivita. Dacă este îngrijită corespunzător, atunci pisica din rasa American Wirehair poate atinge vârsta de 20 de ani. Au existat cazuri de animale care chiar au depășit și această vârstă.

Cum puteți avea o pisică American Wirehair în stare perfectă de sănătate:

– nu periați, părul mort se îndepărtează prin băi regulate, o dată pe săptămână
– verificați periodic pielea și spălați dantura
– după vârsta de 8 ani se recomandă controale medicale de rutină

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea ”Adoptă o Pisică. Sunt șanse mari să găsești American Wirehair printre animalele oferite spre adopție.