Abisiniană

Greutate: 2,5 – 5,5 kg
Înălțime: Medie
Blana: Scurtă
Culoare: Albastru, Ciocolată, Crem, Roşcat, Maroniu
Speranță de viață: 9-15 ani

Nimeni nu ştie când a apărut această rasă de pisici, existând o mulţime de poveşti şi legende. Abisiniana se pare că ar fi o descdendentă a pisicilor sacre, venerate în Egipt, cu 4000 de ani în urmă. Seamănă foarte mult cu picturile şi sculpturile care datează din acea perioadă, ce-i drept, însă nu există dovezi directe care să le lege de acele animale. S-a spus inclusiv că seamănă mult cu pisica sălbatică, însă acesta este chiar un mit pentru că nici măcar fizicul nu “aduce”.

Sunt alte voci care spun că această rasă ar fi fost creată în Anglia din încrucişarea altor pisici din Marea Britanie. Lăsând legendele la o parte, primele pisici din rasa Abisiniană au ajuns în America de Nord din Anglia în anii 1900 iar rasa care există în zilele noastre a devenit statornică în jurul anilor 1930. Este un animal graţios, suplu cu o ţinută elegantă, imperială. Sunt atente la zgomot şi captează şi cel mai mic sunet.

Personalitate pisicii Abisiniană

Pisica din rasa Abisiniană este cunoscută clar ca fiind animalul care a dat cuvântului activ un alt sens! Sunt extrem de jucăuşe şi vor face tot felul de giumbuşlucuri ca să vă atragă atenţia. Se plictisesc repede dacă nu îşi găsesc ceva de făcut şi devin chiar deprimate. Este afectuoasă, însă nu din cale afară. Este acolo însă când ai nevoie de ea şi îşi va îndeplini cu succes rolul de companion.

Caracteristicile Pisicii Abisiniană

Afectiv cu familia 5/5
Nivel de năpârlile 1/5
Prietenă cu copiii 4/5
Prietenă cu alte animale 3/5
Sănătatea generală 4/5
Caracter jucăuș 5/5
Afecțiune către străini 5/5
Dresaj 4/5
Inteligență 5/5
Tendință de a mieuna   3/5

Probleme comune de sănătate

Sunt animale robuste, sănătoase, cu o predispoziţie la gingivite. În cazul în care nu se tratează poate apărea periodontită, o afecţiune severă care poate duce până la pierderea dentiţiei. Dacă nu este tratată această problema pisicii i se va deteriora starea de sănătate generală. O altă afecţiune la care sunt sensibile aceste animale este  amiloidoza, care este însă ereditară. Afectează rinichii şi poate induce chiar anemie.

Sfaturi de îngrijire a unei pisici din această rasă:

– periere dentară uzuală
– controale medicale periodice
– detartraj profesional
– control de rutină după vârsta de 6-8 ani
– atenţie sporită pe alimentaţie în perspectiva eventualelor probleme urinare care ar putea apărea

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea ”Adoptă o Pisică. Sunt șanse mari să găsești Abisiniană printre animalele oferite spre adopție.