Weimaraner

Origine: Germania
Media de vârstă: 10 – 14 ani
Înalțime: Masculi: 62–67 cm Femele: 59–63 cm
Greutate: Masculi: 30–40 kg Femele: 25–35 kg
Temperament: Alert, energic, încăpăţanat, inteligent
Dresaj: Mediu
Boli specifice: Este un animal sănătos şi robust
Culori: Argintiu, gri-argintiu

Caracteristici și informații generale ale rasei Weimaraner

Rasa aceasta de câini s-a creat după cerinţa ducelui K.A. de Weimar, după ce a fost împerecheat Bracului german cu păr scurt cu Bloodhound şi ogari francezi, în anii 1810. Iniţial, s-au folosit de către nobili, dar uşor, uşor s-au răspândit şi în Germania şi apoi în SUA. Câinele Weimaraner s-a folosit pentru vânarea animalelor mari, cum ar fi urşii, mistreţii sau căprioarele. A fost apoi reprofilat pe animale mici, iepuri, vulpi. Nu este un mare amator al anotimpului friguros, aşa că are nevoie tot aportul dvs pentru a trece peste. Fie că este vorba despre suplimente alimentare sau să evitaţi ţinerea lui în locuri cu temperaturi scăzute.

Cât de ușor se poate dresa un Weimaraner

Este un animal puternic şi musculos, de talie mare. Au blană deasă şi părul lor este lipit de corp. Un exemplar din această rasă poate depăşi înălţimea de 70 de cm, însă acestea sunt excepţii.  Este un animal energic, care trebuie cos afară din casă, la joacă şi plimbări, pentru cel puţin două ore zilnic. În caz contrar, vor deveni neliniştiţi şi vor avea tendinţa de a distruge lucruri prin casă. Adoră să înoate şi să aducă lucrurile pe care i le aruncaţi. Au nevoie de dresaj timpuriu pentru a-l educa şi pe viitor să nu roadă sau să sape prin casă.

Personalitate

Weimaraner-ul are nevoie să fie tot timpul în priză, tot timpul trebuie să fie ocupat. Se recomandă doar persoanelor active care pot îngriji un astfel de animal cu un nivel crescut al energiei şi al nevoii de activitate. Poate fi crescut şi în apartament, atât timp cât îl veţi scoate la plimbare timp de două ore pe zi. Este un animal foarte prietenos, uneori poate fi şi încăpăţânat, dar cu o bună socializare acest lucru se poate rezolva.

Puii de Weimaraner: Femelele pot aduce pe lume până la 8 pui la o singură fătare

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea Adoptă un Câine. Sunt șanse mari să găsești Weimaraner printre animalele oferite spre adopție.