Vișlă

Origine: Ungaria
Media de vârstă: 8 – 12 ani
Înalțime: Masculi: 58 – 62 cm  / Femele: 54 – 58 cm
Greutate: 20 – 30 kg
Temperament: Afectuos, loial, protector
Dresaj: Uşor, dacă făcut într-un mod blând
Boli specifice: Este un animal robust, despre care nu se ştiu detalii despre eventuale problem de ordin genetic
Culori: Auriu cu roşcat

Caracteristici și informații generale ale rasei Vizsla

Visla este un câine foarte activ, de talie mare, cunoscut şi sub numele de Visla cu Păr Sârmos, graie podoabei sale. Sunt animale rezistente, cu un aspect graţios, nobil. Femelele şi masculii se vor diferenţia prin înălţime, masculii fiind cu undeva la 4 cm mai înalţi decât femelele. Au nevoie de îngrijire o dată pe sătpămână şi nu sunt foarte pretenţioşi din acest punct de vedere. Au fost vânători maghiari în urmă cu mai bine de 1000 de ani şi erau ajutţi şi de câinii şoimi. Pe parcursul celor două Războaie Mondiale, rasa a fost în pericol de extincţie, însă uşor, uşor a reuşit ă se păstreze şi apoi să se multiplice. Rezistă la temperaturile scăzute sau trecutul prin apă rece.

Cât de ușor se poate dresa un Visla

Se va integra foarte bine într-o familie care trăieşte la curte  şi nu la apartament pentru că este un mare amator de plimbare şi distracţie. Sunt fericiţi să fie câini de familie şi îi vor proteja mereu membrii. Sunt animale inteligente care vor învăţa repede ceea ce doriţi să îi învăţaţi, doar dacă dresajul se face într-un mod amuzant şi blând. Sunt animale extrem de sensibile şi dornici să îşi bucure familia cu fiecare ocazie pe care o au. Este o rasă sănătoasă,  despre care nu se cunosc detalii privind eventuale boli de ordin genetic.

Personalitate

Animale afectuoase, loiale şi protectoare cu membrii familiei din care fac parte, pe care vor să îi vadă tot timpul încântaţi de ei. Au nevoie de multă mişcare şi se recomandă activitate de cel puţin două ore pe zi. Dieta unui Visla trebuie să fie echilibrată şi are nevoie de apă proaspătă la discreţie. Nu sunt bune animale de pază şi nu se recomandă să le folosiţi în acest mod.

Puii de Visla: Între 2 şi 5 pui la o fătare

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea Adoptă un Câine. Sunt șanse mari să găsești Visla printre animalele oferite spre adopție.