Terrierul negru rusesc

Origine: Rusia
Media de vârstă: 10 – 14 ani
Înalțime: Femelă: 64–70 cm, Mascul: 66–72 cm
Greutate: Femele: 45-68 kg Masculi: 36-60 kg
Temperament: Energic, încrezător, curajos, încăpăţânat
Dresaj: Mediu
Boli specifice: Este un animal rezistent
Culori: Negru

Caracteristici și informații generale ale rasei Terrierul negru rusesc

Terrierul negru rusesc a devenit o rasă recunoscută în lume în 1981, iar trei ani mai târziu a fost acceptată şi de prima federaţie internaţională. A survenit din încrucişarea unui cu Schnautzerul uriaş, Rottweilerul, rasele Airedale şi Câinele de apă rusesc, la care s-au mai adăugat în timpul întregului proces un număr de aproape 20 de rase de câini. S-a insistat atât de mult pentru a se obţine temperamentul şi comportamentul dorit. Terrierul negru rusesc este întâlnit sub mai multe denumiri: Chornyi, Terrier Noir Russe, Russian Bear Schnauzer, Black Terrier, Tchiorny Terrier.

Cât de ușor se poate dresa un Terrierul negru rusesc

Atunci când luaţi un astfel de câine de la un crescător, acesta trebuie să vă recomande care este hrana potrivită pentru el pentru că mănâncă atât hrană uscată, cu miel şi orez, cât şi ditete bazate pe alimente crude, proaspete. După vârsta de 9-12 luni, trebuie să mănânce de două ori pe zi, după efort. Altfel, vor apărea torsiuni la nivelul stomacului. Este o rasă de mărime medie spre mare, cu blană aspră, impermeabilă, de culoare neagră. Are nevoie de dresaj şi socializare timpurie, învaţă relativ uşor dar nu prin metodele dure. Trebuie controlat de mic, altfel va fi încăpăţânat şi greu de manevrat la maturitate.

Personalitate

Nu se teme de străini şi le va anunţa de fiecare dată prezenţa. Au fost construiţi şi crescuţi apoi petru temperament. Sunt iubitori ai stăpânului, pe care îl vor urma oriunde. Nu se vor lăsa nesupravegheaţi în compania copiilor sau a altor animale. E un căţel frumos, haios, dar la maturitate se va transforma într-un câine mare şi puternic, ce va fi greu de controlat dacă nu este educat aşa cum trebuie, încă din fază incipientă.

Puii de Terrierul negru rusesc: Până la 12 pui pe parcursul întregii vieţi

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea Adoptă un Câine. Sunt șanse mari să găsești Terrierul negru rusesc printre animalele oferite spre adopție.