Terra Nova

Origine: Canada
Media de vârstă: 9- 15 ani
Înalțime: Masculi: 70-75 cm Femele: 60-70 cm
Greutate: Masculi: 60-70 kg Femele: 45-55 kg
Temperament: Inteligent, docil, prietenos, calm
Dresaj: Uşor de dresat
Boli specifice: Specialiştii recomandă precauţie în ceea ce priveşte eventualele problem de ordin genetic
Culori: Negru, gri, maro, alb-negru

Caracteristici și informații generale ale rasei Terra Nova

Câinele Terra Nova provine din Dogul de Tibet şi s-a răspând peste tot în lume în secolul XIX, după ce a fost adus de pescari în ţări precum Franţa, Germania sau Anglia. A salvat în trecut o mulţime de oameni de la înec şi a fost renumit pentru asta, lăudat şi apreciat în poemele poeţilor Burns şi Byron, care îl caracterizau drept câinele care a întrunit toate calităţile omului, dar care s-a delimitat de toate defectele acestuia. Sunt animale cu o fire extraordinar de calmă şi iubitoare, ceea ce i-a făcut să ajungă în topul celor mai căutate animale de companie. Din 1979, rasa de câini Terra Nova a ajuns şi în American Kennel Club, acolo unde a fost înregistrată şi sub numele de Newfoundland.

Cât de ușor se poate dresa un Terra Nova

Un animal foarte inteligent, docil, care se va dresa foarte uşor, dacă se va folosi o metodă deloc brutală. Are nevoie ca dresaul să fie făcut de o voce prietnoasă şi calmă, dar în acelaşi timp, să fie ferm. Are nevoie de dresaj pentru a nu deveni agresiv. Salivează în exces şi acest lucru poate deeni inconfortabil pentru stăpâni. Are nevoie de igienă făcută zilnic pentru că blana i se va încurca. Năpârlesc moderat, sezonier, nu tolerează căldura sau umiditatea.

Personalitate

Este un animal uriaş, un colos al câinilor, iar pentru a i se asigura o alimentaţie corespunzătoare, se recomandă să fie evaluat ritmul de creştere atât atunci când este pui, în perioada de juniorat şi mai apoi în viaţa de câine adult. Fără doar şi poate, evaluarea trebuie făcută de un specialist, apoi hrana trebuie adaptată conform rezultatelor acestuia. Ca un exemplu, în perioada de creştere a câinelui Terra Nova, acesta va mânca dublul cantităţii de mâncare de care un adult are nevoie. Aşadar, aceasta trebuie să fie cea potrivită.

Puii de Terra Nova: Femelele vor aduce pe lume până la 10 pui pe durata vieţii

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea Adoptă un Câine. Sunt șanse mari să găsești Terra Nova printre animalele oferite spre adopție.