Sussex Spaniel

Origine: Marea Britanie
Media de vârstă: 12- 15 ani
Înalțime: Ajung până la 41 cm la maturitate
Greutate:  23 kg
Temperament: Vesel, prietenos, energic
Dresaj: Mediu
Boli specifice: Infecții ale urechilor, displazie de șold, hernie de disc
Culori: Roșcat-auriu

Caracteristici și informații generale ale rasei Sussex Spaniel

Sussex Spaniel este un animal de talie medie, robust, care are picioare scurte, dar puternice. Figura lor denotă o expresie facială încruntată, par tot timpul supăraţi. Culoarea lor este una specială, având blana strălucitoare, în nuanţe de roşcat cu auriu. Câinii din această rasă ajung până la maximum 41 de cm şi o greutate de până la 23 de kilograme. Blana lor este medie spre lungă, nu năpârlesc. Sunt animale sănătoase, care nu au boli genetice sau alergii. Ar putea fi predispuși la displazie de șold sau hernie de disc. În același timp, dacă nu li se face o igienă corespunzătoare, pot ajunge să aibă infecții ale urechilor. Au nevoie de Este un animal blând şi nu va fi un excelent câine de pază tocmai din acest motiv.

Cât de ușor se poate dresa un Sussex Spaniel

Rasa a apărut la începutul secolului XIX, după ce un bogătaş din Sussex, pe nume Dl. Fuller, a crescut mai multe exemplare ale acestei rase. Sunt animale foarte vesele şi liniştite, foarte relaxate, care se vor acomoda în orice situaţie, atâta timp cât se vor obișnui să relaționeze treptat, atât cu străinii, cât și cu restul animalelor.  Dresajul este la un nivel mediu de efectuat pentru că desi par animale calme și ușor de manevrat, vor avea ușoare accese de încăpățânare. Un dresaj bland va fi extrem de ficient.

Personalitate

Au fost animale de vânătoare în trecut și adoră să vâneze și acum. De aceea, proprietarii unui Sussex Spaniel trebuie să aibă mare grijă în principal în momentele în care câinele este scos afară, în curte sau în parcuri. În apartament sau în casă nu va avea tendința de a vâna. Are nevoie să fie îngrijit săptămânal și pieptănat de câteva ori pe săptămână. Mare atenție atunci când le curățați urechile.

Puii de Sussex Spaniel: Până la 6 pui la o naștere

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea Adoptă un Câine. Sunt șanse mari să găsești Sussex Spaniel printre animalele oferite spre adopție.