Rottweiler

Rottweiler-ul din zilele noastre îi are drept strămoși pe câinii pastori din vremea Imperiului Roman și se trag mai mult ca sigur din Mastiff-ul Italian. Sunt animale fără pretenții la mâncare și nu au nevoie de o alimentație specială. Poate fi hrănit cu mâncare uscată sau mâncare gătită, o va accepta fără stres sub orice formă. Va mânca legume, orez, supe și altele. Nu se recomandă, însă, carne de porc sau grăsimi.

Caracteristici și informații generale ale rasei Rottweiler

Origine: Germania
Media de vârstă: 8 – 10 ani
Înalțime: Masculi: 61-69 cm Femele:56-63 cm
Greutate: Masculi: 43-59 kg Femele:38-52 kg
Temperament: Calm, neînfricat
Dresaj: Mediu, făcut de specialist
Boli specific: Displazie de şold
Culori: Negru, maro

Este un animal de talie medie, cu forţă mare, însă este un animal loial şi foarte bun drept animal de companie. Are blană scurtă şi aspră, corp masiv şi cu aspect puternic. Au piept lat şi puternic, coadă scurtă şi există două tipuri de Rottweiler, german sau american. Rottweiler-ul german este scund şi îndesat, în timp ce americanul se deosebeşte fiind mai înalt.

Cât de ușor se poate dresa un Rottweiler

Câinele din rasa Rottweiler are o personalitate extrem de puternică şi este în acelaşi timp un animal calm şi uşor de educat şi dresat pentru că este un animal foarte devotat şi ataşat de familie. Au nevoie de stăpâni fermi pe care să îi respecte. Este sigur pe sine, încrezător şi extrem de dur. Se adaptează în orice situaţie şi va deveni neliniştit dacă va suferi de lipsă de socializare, dacă este abuzat sau dacă proprietarul îi dă o educaţie neresponsabilă.

Personalitate cainilor din rasa Rotweiller

Au nevoie de o instruire şi o socializare care să se realizeze într-un mod continuu, de aceea nu se recomandă chiar oricui să deţină un astfel de animal. Se potriveşte oamenilor care au nevoie de un câine de pază credinicios şi are experienţă cu astfel de animale. Nu este recomandat familiilor cu copii mici pentru că ar putea avea o anumită intoleranţă la jocurile lor. Ar fi agresiv cu alte animale şi de aceea specialiştii spun că trebuie să fie singurul animal din casă.

Puii de Rottweiler: Femele vor naşte până la 12 pui de- a lungul vieţii

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea Adoptă un Câine. Sunt șanse mari să găsești Rottweiler printre animalele oferite spre adopție.

    Vrei sa adopti un animal?

    Adaugă emailul tău și află înaintea tuturor care sunt cele mai recente animale adaugate spre adopție. Uneori vei primi chiar și anunturi cu caini sau pisici de rasa!