Ciobănesc de Serra de Aires

Origine: Portugalia
Media de vârstă: 12-13 ani
Înalțime: 41-56 cm
Greutate: 12-18 kg
Temperament: Energic, rezistent, inteligent
Dresaj: Se dresează relativ ușor, dar e nevoie de răbdare și consecvență
Boli specifice: Este un câine destul de sănătos
Culori: Maro, gri, cenușiu, negru

Caracteristici și informații generale ale rasei Ciobănesc de Serra de Aires

Ciobănescul de Serra de Aires este un câine de talie medie, cu un corp puternic, acoperit cu o blană lungă, groasă și puțin ondulată, care îi face corpul să pară mult mai mare decât este în realitate. Trebuie periat cu un pieptene cu dinți rari, pentru ca blana să nu se încurce și să-și păstreze aspectul frumos. Din când în când, îl puteți spăla cu puțin șampon.

Și capul este acoperit cu păr lung. Ochii rotunzi sunt închiși la culoare, iar urechile de dimensiune medie sunt lăsate. Totuși, dacă vreți, le puteți tăia, pentru a fi ridicate.

Este de preferat ca ciobănescul de Serra de Aires să fie crescut la curte, pentru că are nevoie de multă activitate, cel puțin 2-3 ore pe zi. Este foarte greu să se acomodeze într-un apartament.

Cât de ușor se poate dresa un Ciobănesc de Serra de Aires

Ciobănescul de Serra de Aires este ușor de dresat, pentru că este un câine inteligent. Persoana care efectuează dresajul trebuie să se înarmeze cu multă răbdare, să fie fermă și consecventă, dar fără să apeleze la severitate. Această rasă răspunde foarte bine unui dresaj blând și poate fi antrenat și pentru concursuri canine. Poate fi dresat și pentru a fi folosit ca un câine de urmărire.

Personalitate

Ciobănescul de Serra de Aires are multă energie, este vesel, inteligent și îi place să muncească. Se atașează foarte mult de stăpâni, va fi loial și va face tot posibilul să vă mulțumească.

Va accepta prezența copiilor, cu care va avea răbdare. Când vine vorba de străini, va fi destul de reticent și nu prea prietenos. Este un bun câine de pază.

Se înțelege bine cu alte animale, mai ales dacă a fost obișnuit de mic cu prezența acestora.

Are momente în care poate deveni încăpățânat și îi place să fie indepenedent.

Puii de Ciobănesc de Serra de Aires: Femela din rasa Cão da Serra de Aires dă naștere la 3-6 pui.

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea Adoptă un Câine”. Sunt șanse mari să găsești Ciobănesc de Serra de Aires printre animalele oferite spre adopție.

    Vrei sa adopti un animal?

    Adaugă emailul tău și află înaintea tuturor care sunt cele mai recente animale adaugate spre adopție. Uneori vei primi chiar și anunturi cu caini sau pisici de rasa!