Cavalier King Charles Spaniel

Origine: Regatul Unit
Media de vârstă: 9-14 ani
Înalțime: 30-33 cm
Greutate: 6-8 kg
Temperament: Activ, blând, prietenos
Dresaj: Se dresează destul de ușor
Boli specifice: Boala valvei mitrale, Syringomyelia, o boală care afectează creierul și splina, displazia de șold, boli de ochi sau tulburări de auz
Culori: Alb cu pete maro, negru, negru cu maro, negru cu alb și cu maro, roșcat

Caracteristici și informații generale ale rasei Cavalier King Charles Spaniel

Este un câine de talie mică, elegant, cu un corp lung. O caracteristică a acestei rase este aceea că are capul și botul turtite. În plus, se deosebește de alte rase și prin urechile lungi, lăsate și acoperite cu păr ondulat.

Nasul este negru, iar ochii mari și rotunzi. Coada este lungă și stufoasă, dar se poate tăia, în cazul în care doriți să nu atârne.

Câinii din rasa Cavalier King Charles Spaniel au corpul acoperit cu blană lungă, moale și relativ ondulată. Aceasta trebuie periată constant, pentru că altfel se poate încurca și nu-și va mai păstra aspectul îngrijit.

Îl puteți crește atât la curte, cât și într-un apartament, ținând cont de faptul că nu are nevoie de activitate ridicată. Un alt avantaj îl constituie faptul că acest câine nu latră.

Cât de ușor se poate dresa un Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel se dresează foarte ușor: învață repede comenzile și le execută cu plăcere. Cu blândețe și răbdare, veți obține rezultatele dorite, mai ales dacă îl și recompensați atunci când face ceea ce i se cere. În niciun caz nu este indicat să țipați la el atunci când greșește sau și mai rău, să-l loviți.

Dresajul îl poate face și stăpânul, nu este nevoie neapărat de cineva cu experiență. Țineți cont că are nevoie de ședințe scurte și dese, pentru a nu se plictisi.

Personalitate

Câinii din rasa Cavalier King Charles Spaniel sunt activi, blânzi și foarte prietenoși. Emană eleganță atât prin mers, cât și prin comportament. Îi este loial stăpânului, este afectuos și îi place să se joace. Adoră să stea în compania oamenilor și să fie mângâiat. Se înțelege bine și cu copiii. Aveți grijă totuși să nu-l certați, pentru că este un câine foarte sensibil.

Este sceptic dacă are prin preajmă persoane pe care nu le cunoaște. În ceea ce privește relația cu alte animale, acesta se va înțelege în general bine cu ele. Totuși, poate avea tendința de a vâna animalele mai micuțe.

Puii de Cavalier King Charles Spaniel

Femela din rasa Cavalier King Charles Spaniel dă naștere în medie la 3-5 pui. Cățelușul este timid și se sperie foarte repede, așa că aveți grijă să petreceți cât mai mult timp cu el, după ce l-ați adus în casă.

Un alt aspect de care trebuie să țineți cont este acela că puiul nu trebuie să aibă hrana la discreție, pentru că are predispoziție spre îngrășare. Până va deveni matur, cățelușul are nevoie de aproximativ 25% proteine zilnic și 5% grăsimi.

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea Adoptă un Câine”. Sunt șanse mari să găsești Cavalier King Charles Spaniel printre animalele oferite spre adopție.

    Vrei sa adopti un animal?

    Adaugă emailul tău și află înaintea tuturor care sunt cele mai recente animale adaugate spre adopție. Uneori vei primi chiar și anunturi cu caini sau pisici de rasa!