Cane Corso

Origine: Italia
Media de vârstă: 10-12 ani
Înalțime: 60-69 cm
Greutate: 40-50 kg
Temperament: Protectiv, inteligent, uneori agresiv
Dresaj: Este ușor de dresat, dar dresorul trebuie să aibă multă experiență
Boli specifice: Torsiune gastrică, displazie de șold
Culori: Negru, maro, roșcat, gri

Caracteristici și informații generale ale rasei Cane Corso

Cunoscut și sub denumirea de Mastiff italian, acest câine are o talie impresionantă, un corp puternic, musculos și atletic. Capul este mare, cu botul scurt, ochi rotunzi și urechi triunghiulare, care pot fi tăiate, pentru a sta ridicate. Coada este groasă și în general se taie.

Blana este foarte scurtă, fină și lucioasă și nu are nevoie de atenție specială. Este suficient un periaj ocazional, făcut cu o perie de cauciuc. Totuși, este un câine care nu tolerează bine temperaturile scăzute.

Aveți grijă și la urechi, pentru că se pot infecta destul de des. Un dezavantaj este acela că Mastifful italian salivează destul de abundent.

Este de preferat să-l țineți la curte, pentru că este un câine masiv și are nevoie de mult spațiu. În plus, este activ și îi trebuie o activitate fizică destul de mare. Dacă îl scoateți la plimbare, aveți grijă să-l țineți în lesă.

Cât de ușor se poate dresa un Cane Corso

În principiu, Cane Corso se dresează destul de ușor, pentru că este inteligent și vrea să-și mulțumească stăpânul. Totuși, trebuie să țineți cont de faptul că face parte din rasele periculoase și de aceea, are nevoie de un dresaj ferm și efectuat de o persoană cu experiență, care să știe cum să țină în frâu un astfel de câine. Sub nicio formă nu este indicată forța în timpul ședințelor de antrenament, pentru că Mastifful italian poate deveni și mai agresiv.

Această rasă nu are nevoie de dresaj de pază, pentru că face acest lucru din instinct. Dresați-l de la o vârstă cât mai mică, pentru a deveni sociabil. Altfel, riscați să aveți un câine foarte periculos.

Personalitate

Nu vă lăsați păcăliți de talia mare a Mastiffului italian. Pe cât este de masiv, pe atât de blând poate fi. Este o rasă inteligentă, care are un instinct de protecție foarte ridicat. În cazul în care va simți că vreunul din membrii familiei poate fi în pericol, va sări să-l ajute fără să stea pe gânduri. Este foarte atașat de stăpâni, cărora le va fi loial.

Totuși, nu-l lăsați singur în preajma copiilor, mai ales dacă aceștia sunt de vârste mici, pentru că îi poate răni. De asemenea, poate deveni agresiv la adresa persoanelor străine. Trebuie să fie obișnuit de mic cu alte animale, pentru că altfel nu le va accepta prezența și le poate răni.

Puii de Cane Corso

Femela poate face de la 4 până la 13 pui. Puiuții au în jur de 500 de grame, vor avea ochii închiși și urechile lipite aproximativ două săptămâni, iar după trei săptămâni le vor apărea primii dințișori.

După înțărcare, îi puteți oferi mâncare din comerț specială pentru pui, până la vârsta de 2 ani. Nu vă speriați dacă veți observa că în primele luni, cățelușul va crește extrem de repede. La 5 luni, va depăși deja 20 de kilograme, putând să ajungă chiar și la 25 de kilograme, în cazul masculilor.

Galerie FOTO cu patrupezi din rasa Cane Corso

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea Adoptă un Câine”. Sunt șanse mari să găsești Cane Corso printre animalele oferite spre adopție.