Câinele urs de Carelie

Origine: Finlanda
Media de vârstă: 11-13 ani
Înalțime: 49-60 cm
Greutate: 20-23 kg
Temperament: Curajos, inteligent, independent, prietenos
Dresaj: Este dificil de dresat
Boli specifice: Este un câine foarte rezistent
Culori: Negru cu alb

Caracteristici și informații generale ale câinelui urs de Carelie

Câinele urs Karelian este considerat comoara națională a Finlandei. În trecut, era folosit pentru vânătoarea urșilor, a porcilor mistreți sau a elanilor. Este un câine de talie medie spre mare, cu un corp puternic și musculos. Și capul este mare, cu botul scurt și conic, și cu nasul negru. Ochii sunt micuți, urechile de mărime medie, în formă de triunghi și sunt ridicate. Coada groasă este ținută curbată pe spate.

Blana este formată din două straturi: primul este scurt și moale, iar cel de la exterior are păr des și aspru. Un avantaj este acela că acest câine nu are nevoie de o îngrijire specială a blănii. Din când în când, îl puteți peria pentru a scăpa de firele de păr moarte. În plus, este foarte curat și nu are mirosul specific câinilor.

Câinele urs Karelian trebuie ținut neapărat în curte, pentru că are nevoie de spațiu. Îi place să alerge și să se joace, mai ales la temperaturi mai scăzute și nu se va acomoda într-un apartament. Chiar și noaptea îl puteți lăsa să doarmă afară, într-un loc amenajat pentru el.

Cât de ușor se poate dresa un câine urs de Carelie

Câinele Karelian este destul de greu de dresat, pentru că este foarte independent și nu-i place să i se dea ordine. Totuși, dacă dresajul va începe de la o vârstă cât mai fragedă, se pot obține rezultate satisfăcătoare.

Dresorul trebuie să aibă multă experiență și să fie ferm și echilibrat în timpul ședințelor. Câinele trebuie să știe că stăpânul este cel care conduce și nu invers. Totuși, de reținut este faptul că acest câine nu reacționează bine la severitate.

Personalitate

Fiind folosit în vânătoarea de urși, este clar că acest câine este extrem de curajos. Are mirosul foarte dezvoltat, este inteligent, dar și independent. Îi place să plece singur în căutarea vânatului și în momentul în care îl va găsi, nu îl va mai lăsa să plece.

Totuși, are o fire prietenoasă și îi este devotat stăpânului. Chiar dacă va anunța prin lătrat prezența străinilor, nu va fi agresiv cu ei.

În ceea ce privește relația cu alți câini, Karelianul are tendința de a-i domina și poate deveni agresiv. Dacă îl obișnuiți de mic cu alte patrupede, va deveni mult mai tolerant cu acestea.

Puii câinelui urs de Carelie

Femela de Karelian naște în jur de 2-4 pui la o sarcină. Este recomandat ca după înțărcare, puiul să fie hrănit cu mâncare gătită în casă. Totuși, în caz că vă hotărâți să-i dați hrană cumpărată, aveți mare grijă la cantitatea de vitamine și minerale pe care o conține aceasta. Oricum îi puteți completa meniul și cu piept de pui cu orez sau supă.

Până la vârsta de aproximativ 10 săptămâni, cățelușii pot mânca și lapte de vacă sau de capră și chiar brânză de vaci.

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea Adoptă un Câine”. Sunt șanse mari să găsești Câinele urs de Carelie printre animalele oferite spre adopție.

    Vrei sa adopti un animal?

    Adaugă emailul tău și află înaintea tuturor care sunt cele mai recente animale adaugate spre adopție. Uneori vei primi chiar și anunturi cu caini sau pisici de rasa!