Beagle

Beagle este unul dintre cei mai populari câini de vânătoare. De talie medie, acest câine are o constituție robustă, cu un corp bine proporționat și cu picioare puternice. Capul este bombat, botul de lungime medie și nasul negru. Ochii sunt mari și ovali, de obicei de culoare căprui, iar privirea dă impresia că întotdeauna cere ceva de la stăpân.

Origine: Anglia
Media de vârstă: 12-15 ani
Înalțime: 25-38 cm
Greutate: 9-14 kg
Temperament: Jucăuș, sociabil, energic și inteligent
Dresaj: Dresajul este relativ ușor, dacă se face cu multă răbdare
Boli specifice: Obezitatea, hipotiroidism, cataracta, probleme cu auzul
Culori​: Maro cu alb, maro cu alb și cu negru

Caracteristici și informații generale ale rasei​ Beagle

Urechile sunt mari, lungi, late și lăsate. Coada sa dreaptă stă întotdeauna ridicată, iar vârful acesteia este alb. Blana este scurtă și aspră, rezistentă la apă. Un dezavantaj este acela că Beagle năpârlește pe toată durata anului, mai ales când se schimbă sezonul. Trebuie periat săptămânal şi îngrijit cu mare atenţie.

În plus, urechile trebuie curățate lunar cu un produs recomandat de veterinar, pentru a preveni infecțiile, fiind predispus la acest gen de probleme medicale.

Este un câine activ, care are nevoie de activitate zilnică. De aceea, este de preferat să fie ținut în curte. În cazul în care va sta într-un apartament, acest câine trebuie dus să alerge zilnic cât mai mult, pentru a nu face daune în casă.

Cât de ușor se poate dresa un ​Beagle

Câinele Beagle este independent și oarecum încăpățânat, de aceea dresorul trebuie să aibă experiență și răbdare. Este indicat ca dresajul să fie ferm, dar în niciun caz sever. În plus, va accepta mult mai repede  comenzile, dacă va fi răsplătit sau lăudat.

Un dezavantaj poate fi faptul că își pierde foarte repede concentrarea în timpul exercițiilor, de aceea are nevoie de un dresaj consecvent.

Un alt aspect important în dresajul unui Beagle este încercarea de a-l dezvăța de lătratul fără motiv. Odată ce aţi reuşit asta, veţi face din Beagle un adevarat companion agreabil şi mai simpatic decât era înainte.

Beagle-ul este o rasa de caine inteligenta si extrem de dornica sa faca placere. El poate fi foarte usor dresat cu ajutorul unor metode adecvate.

1. Prezentati-i caineleui reguli clare si consistente: Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le faceti cand dresati un beagle este sa ii stabiliti reguli clare si consistente. Daca nu se respecta aceste reguli, trebuie sa aplicati consecinte pozitive sau negative, in functie de faptul ca cainele a respectat sau nu regulile.
2. Utilizati recompense pozitive: Daca cainele respecta regulile, trebuie sa ii oferiti recompense pozitive. Acest lucru ii va oferi motivatia necesara pentru a continua sa respecte regulile si va intari legatura dintre caine si stapan.
3. Utilizati comenzi simple: Utilizati comenzi simple si concise, pe care cainele sa le inteleaga si sa poata raspunde rapid.
4. Folositi antrenamentul: Antrenamentul cu rasplata pozitiva este o metoda excelenta pentru a dresa un beagle. Acest tip de antrenament ii va oferi cainelui oportunitatea sa invete noi comenzi, sa se adapteze mai bine mediului si sa se comporte mai bine

Ce mananca un Beagle?

Un Beagle poate manca o dieta variata si sanatoasa, care sa ii ofere nutrientii necesari pentru a ramane sanatos si activ. In general, acestia mananca un amestec de proteine ​​animale si vegetale, cum ar fi carne, fructe si legume, precum si oua si produse lactate, cum ar fi branza. De asemenea, este important sa le oferiti cainelui dumneavoastra produse speciale pentru Beagle, cum ar fi produsele cu un continut ridicat de fibre si vitamine. Pentru a-i oferi cainelui dumneavoastra un plus de energie, puteti adauga si cateva grame de carne de peste sau de curcan in dieta lui. O dieta sanatoasa pentru un Beagle trebuie sa includa, de asemenea, produse de nutritie completa si suplimente speciale pentru Beagle.

Personalitate

Este un câine vioi și jucăuș și este foarte atașat de stăpân. Este bine de știut și faptul că se împrietenește foarte repede cu copiii. De asemenea, firea sa sociabilă îl va face să nu aibă niciun fel de probleme nici cu persoanele străine, deci nu vă puneţi niciodată baza într-un Beagle să vă apare de hoţi, căci şi dacă va intra un străin la el în curte nu va avea absolut nicio problemă.

Beagle tolerează și prezența altor câini sau a altor animale de companie. În general acești câini nu latră mult, decât dacă sunt plictisiți, dar atunci când o fac sunt gălăgioşi.

Puii de​ Beagle

În general, femela de Beagle va da naștere la 2-14 pui la o singură sarcină.

Puiul va avea tendința de a pleca singur în momentul în care simte un miros care să-i atragă atenția. Dacă nu va fi dresat, acesta nu va răspunde atunci când va fi strigat și se va ocupa de activitatea care îi place. Este indicat să aibă cât mai multe jucării și oase pe care să le roadă, pentru a nu distruge ce găsește în casă, în cazul în care nu aveţi suficient timp să îl scoatei afară, la aer şi mişcare.

Galerie FOTO cu patrupezi din rasa Basset roșcat de Beagle

Pare nervos, dar nu, aşa este fizionomia unui Beagle
Pare nervos, dar nu, aşa este fizionomia unui Beagle
Poate trăi şi într-un apartament, dar va deveni distructiv dacă nu va face mişcarea de care are nevoie
Poate trăi şi într-un apartament, dar va deveni distructiv dacă nu va face mişcarea de care are nevoie
Rare sunt momentele în care veţi vedea un câine Beagle că stă liniştit
Rare sunt momentele în care veţi vedea un câine Beagle că stă liniştit
Un adult din rasa Beagle
Un adult din rasa Beagle
Un Beagle făcând ceea ce ştie mai bine să facă un câine din această rasă, aleargă
Un Beagle făcând ceea ce ştie mai bine să facă un câine din această rasă, aleargă
Un Beagle simpatic, într-o aventură prin pădure
Un Beagle simpatic, într-o aventură prin pădure
Un Beagle va fi dresat dificil, dar şi când îşi va învăţa comenzile, va fi o adevărată splendoare de privit
Un Beagle va fi dresat dificil, dar şi când îşi va învăţa comenzile, va fi o adevărată splendoare de privit
Un câine din rasa Beagle, pe plajă, extrem de atent şi de interesat la ce se întâmplă în jurul său
Un câine din rasa Beagle, pe plajă, extrem de atent şi de interesat la ce se întâmplă în jurul său

Câteva curiozităţi despre câinii din rasa Basset roșcat de Beagle

 • este potrivit şi pentru stăpânii neexperimentaţi, care nu au mai avut un câine până acum;
 • tolerează bine temperaturile scăzute şi calde;
 • este foarte iubitor cu familia, copiii, animalele şi străinii;
 • este predispus la obezitate, trebuie să-i porţionaţi mâncarea;
 • ai nevoie de un an să dresezi un Beagle, aşa este de dificil;
 • se plictisesc dacă îi lăsaţi singuri în casă pentru prea mult timp;
 • latră mult şi vor fi deranjanţi pentru vecini, de aceea este recomandat mai mult pentru oamenii care locuiesc la curte;
 • sunt ţinte pentru hoţi, fiind una dintre rasele cele mai cunoscute la acest aspect. Aşadar, dacă aveţi un Beagle, trebuie;
 • neapărat să îl protejaţi de hoţii care vi l-ar putea fura;
 • au un miros fin şi vor adulmeca mirosurile mereu.

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din sețiunea Adoptă un Câine”. Sunt șanse mari să găsești Beagle printre animalele oferite spre adopție.

  Vrei sa adopti un animal?

  Adaugă emailul tău și află înaintea tuturor care sunt cele mai recente animale adaugate spre adopție. Uneori vei primi chiar și anunturi cu caini sau pisici de rasa!