Basset Hound

Origine: Franța
Media de vârstă: 10-12 ani
Înalțime: 30-38 cm
Greutate: 23-30 kg
Temperament: Sociabil, inteligent și jucăuș
Dresaj: Are nevoie de un dresaj ferm, făcut cu multă răbdare
Boli specifice: afecțiuni ale aparatului auditiv, infecții ale ochilor și obezitate
Culori​: combinații de maro, negru și alb

Caracteristici și informații generale ale rasei Basset Hound

Basset Hound este cunoscut ca fiind câinele cu cele mai lungi urechi. De asemenea, chipul său dă în permanență impresia că ar fi trist, din cauza pielii în exces de pe față, care formează riduri. Desigur, câinele va avea acelaşi aspect şi va părea trist chiar şi atunci când nu este, când se joacă în aer liber şi nu numai.

Este un câine de talie medie, cu corpul lung și cu picioarele scurte. Pieptul este lat, capul este mare, iar botul lung și se termină cu un nas negru. Ochii de culoare închisă sunt puțin adânciți, iar pleoapele inferioare sunt lăsate. Au genul de privire tristă care poate “înmuia” pe oricine.

Urechile sunt lungi și atârnă de pământ, sunt căzute și îndreptate spre interior. Și coada este lungă și este ridicată.

Blana este fină și scurtă, de aceea este suficient un periaj rar. În schimb, urechile trebuie curățate constant, acești câini fiind predispuși la infecții ale aparatului auditiv. Basset Hound are nevoie de plimbări zilnice și cât mai lungi, pentru că este foarte pofticios și are tendința de a mânca mai mult decât este cazul.

De aceea, specialiştii recomandă precauţie atunci când vine vorba despre alimentaţie, oferiţi-i doar mâncare adecvată şi niciodată nu îi puneţi în castronul său mai mult de o porţie sau mai mult decât poate el mânca în mod normal. Pentru că este un animal gurmand, niciodată nu îşi va lăsa porţia neterminată şi o vor consuma pe toată.

Are un miros foarte fin și va avea tendința de a săpa, în cazul în care se află într-o grădină. Acesta este un fapt specific rasei lor, acela de a fi conduşi de mirosul lor fin oriunde, indiferent de pericolele care i-ar putea paşte.

Cât de ușor se poate dresa un ​Basset Hound

Fiind la bază un câine de vânătoare, destul de inteligent, dresajul va fi ușor de realizat. Are o capacitate bună de a învăța comenzile, totuși, dresajul trebuie făcut cu multă răbdare şi de cineva specializat.

Un aspect important este acela că trebuie insistat pe comenzile de oprire și de chemare, pentru că are tendința de a se depărta de stăpân, din dorința de a adulmeca orice urmă care o să i se pară interesantă. Exersaţi şi folosiţi des, ca să se obişnuiască să revină mereu la dvs atunci când îl chemaţi.

Pentru ca dresajul să fie cât mai eficient, câinii din rasa Basset Hound trebuie recompensați cu mâncare. În lipsa acesteia, pot deveni extrem de încăpățânați și pot refuza să efectueze comenzile.

Personalitate

Basset Hound este cel mai prietenos câine. Este extrem de afectuos cu stăpânii și adoră să se joace cu aceștia și să petreacă cât mai mult timp cu ei. În plus, acest câine se va răsfăța în momentul în care va fi băgat în seamă. Este jucăuș, inteligent și curios și îi place compania copiilor.

Mai mult, nu-l deranjează prezența altor câini și nici a altor animale. Un alt avantaj este acela că Basset Hound se va comporta exemplar cu persoanele străine.

Puii de​​​ Basset Hound

Femela de Basset Hound dă naștere în medie la 5-10 pui. Pentru această rasă, alimentația este foarte importantă. Puii trebuie hrăniți cu atenție, pentru că sunt gurmanzi și riscă să devină obezi. Este de preferat să le oferiți două-trei mese reduse cantitativ pe zi, decât să-i hrăniți cu multă mâncare la o singură masă. Vor avea tendința de a fura mâncare, la cel mai mic moment de neatenție.

De asemenea, puii nu au nevoie de activitate fizică îndelungată, pentru aceștia fiind suficiente plimbările scurte.

Galerie FOTO cu patrupezi din rasa Basset Hound

Aşa arată un pui din rasa Basset Hound
Aşa arată un pui din rasa Basset Hound
Basset Hound este cu siguranţă un câine special şi de efect
Basset Hound este cu siguranţă un câine special şi de efect
Ochii mari şi expresivi ai unui câine din rasa Basset Hound te vor dezarma imediat
Ochii mari şi expresivi ai unui câine din rasa Basset Hound te vor dezarma imediat
Un câine din rasa Basset Hound, fotografiat din profil
Un câine din rasa Basset Hound, fotografiat din profil

Câteva curiozităţi despre câinii din rasa Basset Hound

  • chiar dacă sunt prietenoşi cu străinii, atunci când li se va părea ceva suspect, vor deveni imediat agresivi;
  • este o rasă care pare morocănoasă, dar este foarte sociabilă şi iubitoare;
  • nu trebuie lăsaţi niciodată fără companie, chiar dacă vorbim de un alt câine, ori pisică;
  • din cauza formei corpului, sunt predisupuşi la probleme ale coloanei vertebrale, ori coate şi în cazul în care se vor îngrăşa, atunci se vor agrava şi aceste probleme;
  • sunt predispuşi inclusiv la diverse infecţii ale pielii, ori urechilor şi trebuie evaluaţi des.

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din sețiunea Adoptă un Câine”. Sunt șanse mari să găsești Basset Hound printre animalele oferite spre adopție.