Yorkshire Terrier – Informații, Caracteristici, Culori, Marime, Greutate, Pui

Origine: Anglia
Media de vârstă: 12-15 ani
Înalțime: 30-49 cm
Greutate: 2-7 kg
Temperament: Inteligent, agil, agresiv
Dresaj: Este ușor de dresat
Boli specifice: Hipoglicemie (și tremurături Yorkie), pancreatită, deteriorarea dentară, trahee prăbușită, blocaj gastro-intestinal, dislocarea genunchiului, alergii
Culori: Negru și auriu, negru și bronz, albastru și bronz, albastru și auriu

Caracteristici și informații generale ale rasei Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier este un câine de talie mică, arată ca un pachet pufos de blană, ce lasă impresia unui animal timid. Are blana lungă şi un moţ în cap, iar la gât are blana formată sub forma unei cravate. Chiar dacă pare cuminte, să nu vă fure aspectul, căci este în realitate un adevărat certăreţ, un câine agil cu o atitutdine măreaţă.

Cât de ușor se poate dresa un Yorkshire Terrier

Dresajul în cazul lor este uneori dificil, însă nu este imposibil să îi aduceţi acolo unde vă doriţi, chiar dacă au tendinţa de a fi uneori încăpăţânaţi. La ei va funcţiona întotdeauna dresajul de recompensă şi laude pentru că îşi adoră stăpânul şi va face orice îi stă în putinţă să îl mulţumească. Sunt animale deosebit de inteligente şi se folosesc pentru terapie, acolo unde există persoane ce pot fi ajutate de ei.

Personalitate

Este un animal cu un temperament complex, sunt bufonii familiilor în care trăiesc, fiind animale foarte certăreţe şi iubitoare în acelaşi timp. Se ataşează foarte repede de stăpân şi de familia acestuia, în special de copii.

Au o curiozitate nesfârşită şi te vor surprinde cu atitudinea lor mereu dornică de joacă. Au nevoie de mişcare şi plimbare zilnică, asta îl va face pe el fericit, dar şi sănătos. Dacă îi stimulaţi fizic, dar şi mental, veţi avea parte de un exemplar cu un comportament minunat.

Puii de Yorkshire Terrier

Aduc pe lume între 2 şi 5 pui şi au nevoie de împerechere doar după ce ating maturitatea sexuală. Odată veniţi pe lume, puii din această rasă au nevoie de dresaj şi stimulente pentru a avea un comportament adecvat.

Galerie FOTO cu patrupezi din rasa Yorkshire Terrier

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea ”Adoptă un Câine”. Sunt șanse mari să găsești Yorkshire Terrier printre animalele oferite spre adopție.