Cum se dresează și antrenează câinii ogari. 5 metode și antrenamente eficiente

Câinii ogari sunt animale foarte competitive, cu o constituţie rezistentă, temperament bun şi o tenacitate care îi face să exceleze în competiţiile cu câini. Toate aceste trăsături pe care le au fac din ei câinii perfecţi pentru dresaj, pentru că toate caracteristicile de mai sus se dobândesc şi se disciplinează prin antrenament şi persistenţă.

Dresajul se începe de la o vârstă fragedă, adică de la 5-6 luni. Nu trebuie menajat când este mic şi se recomandă punerea lui la efort pentru că aşa se va dezolta mai bine din punct de vedere pishic. Va trăi şi se va dezvolta foarte bine dacă va fi crescut într-un mediu de viaţă liniştit, este un câine care simte stresul şi pentru el odihna este extrem de importantă. În sens contrar, va fi agresiv, agitat şi nervos, fără voia lui.

Cum să dresezi un câine ogar?

Trebuie să facă mişcare treptat, iar plimbările să devină din ce în ce mai lungi cu timpul. Nu se recomandă antrenamentele obositoare atunci când este pui, de aici şi sfatul de a începe totul treptat pentru că altfel pot dezvolta probleme ale articulaţiilor ce nu sunt dezvoltate suficient. De la 5 luni, ogarul trebuie dus la terenul de curse pentru antrenament, unde se va obişnui cu atmosfera de acolo, să vadă cursele şi să devină uşor, uşor şi el competitiv. Pentru început, trebuie să urmărească blana de iepure, iar aceasta se va lega la capătul unui băţ cu o lungime de până la 1,5 metri şi va trebui să-l faceţi să o urmărească până când el va începe să încerce să o prindă cu gura.

Voi trebuie să mişca băţul în aşa fel încât să nu-l mişte niciodată. Acest tip de exerciţiu pentru dresaj se va repeta o singură dată pe săptămână iar durata trebuie să fie de 15 minute. După vârsta de 10 luni, câinele ogar trebuie să alerge, aşa că va fi dus pe pista de alergat pentru a începe. Prima dată îl puneţi să urmărească blana pe o zonă de aproximativ 100 de metri, în linie dreaptă. După ce se va obişnui cu asta, se recomandă schimbarea pistelor drepte cu unele mai complexe. Acest tip de antrenament se face timp de 2-3 luni după care este intordus în cursa completă.

Câini ogari în timpul curselor
Câini ogari în timpul curselor

Nu vă dezarmaţi dacă vedeţi că ogarul va avea la început tendinţa de a se juca şi cu alţi câini, este ceva normal. Puteţi să-l învăţaţi să alerge şi pe lângă bicicletă. În prima săptămănă, rulaţi pe lângă el încet, timp de 10 minute pe zi, apoi 15 minute pe zi şi creşteţi pâni ajungeţi la o oră. Este foarte important să ştiţi că şi câinele ogar are nevoie de odihnă, iar după ce mănâcă trebuie ţinut să stea liniştit pentru 2-3 ore.

    Vrei sa adopti un animal?

    Adaugă emailul tău și află înaintea tuturor care sunt cele mai recente animale adaugate spre adopție. Uneori vei primi chiar și anunturi cu caini sau pisici de rasa!