Ce rase de iepuri exista si care sunt cei mai mari iepuri din lume

Există în lume rase de iepuri gigantici, iar cel care deţine recordul absolut se numeşte Ralph şi cântăreşte 25 de kilograme. Face parte din rasa Gigantul Continental, care este una dintre cele mai cunoscute rase de iepuri mari din lume.

Vă prezentăm în continuare cele mai mari 10 rase de iepuri din întreaga lume, care sunt crescuţi fie pentru blana lor deosebită, fie pentru carne. Există însă şi persoane care le au ca animale de companie.

Cele mai mai mari rase de iepuri din lume

Flemish Giant este cea mai cunoscută rasă de iepuri din lume. Sunt cuminţi, au un temperament liniştit şi sunt foarte docili. Există în 6 culori diferite şi provin din Belgia, unde au fost crescuţi pentru blană şi carne.

Continental Giant este rasa care ajunge până la 25 de kilograme şi se spune că este un descendent al rasei Flemish Giant. Au blana groasă şi lucioasă, într-o varietate de culori. Au fost crescuţi de-a lungul timpului pentru carne, blană sau animale de spectacol.

Blanc de Bouscat au blana albă, pură, ochi roşii şi sunt de statură robustă. Sunt musculoşi, au urechile lungi şi drepte. Sunt destuli de rari şi sunt crescuţi ca animale de companie în principal.

Uriaşul spaniol este o combinaţie între Flemish Giant şi alte specii spaniole mari. Au urechile lungi, drepte şi blana densă, moale, scurtă. Fac până la 16 iepuri şi au o durată de viaţă cuprinsă între 4 şi 6 ani.

Poze cu rase deosebite de iepuri

Gigantul maghiar a apărut în urmă cu peste 200 de ani, când s-a dorit încrucişarea raselor de iepuri sălbatici cu rasele de iepuri continentale. Iniţial, numele rasei a fost de Ahouti maghiar.

French Lop provine din Franţa, unde au fost creaţi ca o încrucişare între Lop englez şi Iepurele Fluture Francez. Au urechile lungi şi catifelate, fruntea lată şi obraji mari.

Uriaşul englez are corpul lung şi puternic, capul lat, urechi înalte şi drepte. Se regăsesc în mai multe culori, sunt foarte rezistenţi şi se cresc în special pentru carne.

Checkered Giant este un iepure deosebit, cu blana scurtă, albă, pătată cu negru. Provin din Flemish Giant şi această rasă mai este cunoscută şi sub numele de Giant Paillon.

Silver Fox are o blansă scurtă, densă şi se găseşte în nuanţe deosebite, de albastru, ciocolatiu şi negru.

Giant Chinchilla s-a dezvoltat în Statele Unite ale Americii şi a fost crescut în special pentru blana lor deosebită. Pot ajunge să trăiască până la 10 ani.

    Vrei sa adopti un animal?

    Adaugă emailul tău și află înaintea tuturor care sunt cele mai recente animale adaugate spre adopție. Uneori vei primi chiar și anunturi cu caini sau pisici de rasa!