Care sunt animalele care trăiesc la Polul Nord

6Polul Nord este situat în mijlocul Oceanului Arctic, unde gheaţa îl acoperă aproape în totalitate. Pe timp de iarnă, temperaturile variază între -50 şi -13 grade Celsius, iar vara sunt undeva în apropierea punctului de îngheţ, de sub 0 grade Celsius. Viaţa se desfăşoară acolo în condiţii extreme şi de aceea doar animalele perfect adaptate acolo pot trăi la Polul Nord.

Ce animale trăiesc la Polul Nord

La Polul Nord traiesc animale ca Ursii Polari, Iepurii Polari, Vulpile Polare, Renii, Bufnițe de zăpadă, Focile sau Morsele. Ce trebuie să reţineţi este că niciodată nu veţi vedea pinguini la Polul Nord iar ideea supravieţuirii lor acolo a fost inoculată într-un mod total greşit.

Pinguinii trăiesc în mai multe părţi ale globului, cu ar fi Antarctica, Ecuator (Madagascar şi Insulele Gapakagos), dar niciodată la Polul Nord. Adevăratele animale care se găsesc acolo sunt Ursii Polari, Iepurii Polari, Vulpile Polare, Renii, Bufnițe de zăpadă, Focile sau Morsele

Carnivorul alb uriaş nu este un animal agresiv, dar este tare curios şi Ursul Polar va explora tot ce îi va ieşi în cale. Vulpea polară, celebra creatură şireată, este o specie caracteristică zonei, mănâncă aproape tot şi sunt bine adaptate Polului Nord. Sigiliul inelar (Pusa hispida) e un animal care poate tolera fără probleme cele mai reduse temperaturi posibile. Există şi păsări la Polul Nord, iar una dintre acestea este Kittiwake-ul cu picioarele negre. Aparţine familiei pescăruşilor şi este recunoscută ca fiind o specie de păsări marine.

Fulmarul de Nord este o pasăre care trăieşte la Polul Nord, are aripi foarte lungi, care depăşesc un metru în deschiderea lor. Sunt albe cu gri şi au picioarele de culoare albăstrui. Snow Bunting este o altă pasăre specială a zonei, se reproduce în zonele cu zăpadă, se hrănesc cu seminţe de iarbă ori alge marine, iar pe vremea căldurii consumă fluturi, păianjeni şi muşte.

Aneomona de mare este cea mai nordică formă de viaţă, a fost descoperită de ruşi. Este un animal foarte mic şi prima dată a fost găsit la o adâncime de 4,262 m sub crusta de gheaţă de la Polul Nord.

    Vrei sa adopti un animal?

    Adaugă emailul tău și află înaintea tuturor care sunt cele mai recente animale adaugate spre adopție. Uneori vei primi chiar și anunturi cu caini sau pisici de rasa!