Bibilică. 10 lucruri inedite și surprinzătoare despre aceste păsări

Bibilicile sunt păsări care fac parte din familia de Numididae din ordinul Galliformes şi profin din Africa. Numele său provine din mitologia greacă şi mai are o mulţime de denumiri, precum găină-cu-mărgăritare, găină-de-mare, pichere, pichie, pichiriță, píchire, píche, picurp, caţă, bibiță, pirchiță, pică, pipică,”cocleanță.

În ciuda faptului că sunt zone în care i se spune găină de mare, după cum am amintit anterior, ea nu are nicio treabă cu acestea şi nu, nu este o găină.

Tot ce nu ştiai despre bibilică, simpatica pasăre pestriţă

Sunt foarte rapide din fire şi nu sunt deloc greu de crescut sau întreţinut. Ele consumă căpuşe şi sunt extrem de utile împotriva dăunătorilor de acest gen. Sunt crescute în toată lumea pentru ouăle lor extrem de nutritive şi inedite. Cei care cresc bibilici sunt nevoiţi să recurgă la un gest care multora li se va părea bizar, însă este total necesar.

Bibilice cărora nu li se taie aripile zboară şi evadează din curtea stăpânilor. Sunt păsări cu un caracter dominant ce sunt crescute pentru carne şi ouă.

Citeşte şi:

Ornitorinc. 7 lucruri inedite și surprinzătoare despre aceste animale
Cucuvea. 10 lucruri inedite și surprinzătoare despre aceste păsări

Curiozităţi despre bibilici

  • pot fi îmblânzite dacă le lăsaţi să interacţioneze cu alte păsări paşnice, aşa cum sunt găinile;
  • nu au graniţe şi au un simţ dezvoltat al proprietăţii;
  • sunt foarte guralive şi fac o gălăgie de nedescris uneori. Sunt utile în acest sens dacă prădătorii îşi vor face apariţia pe proprietatea voastră, căci le vor face instant simţită prezenţa. Şi o pisică rătăcită dacă va intra la voi în curte şi în raza lor vizuală, bibilicile vor face zarvă mare;
  • bibilicile sunt adevărate “câini” de pază, căci ele vor păzi toate celelalte păsări pe care le aveţi şi animale;
  • nu sunt cele mai bune mame şi după ce clocesc ouăle au tentinţa de a-şi scoate puii în zone sau temperaturi care nu sunt tocmai potrivite pentru ei.

    Vrei sa adopti un animal?

    Adaugă emailul tău și află înaintea tuturor care sunt cele mai recente animale adaugate spre adopție. Uneori vei primi chiar și anunturi cu caini sau pisici de rasa!