29.11.2023
de Claudiu Melinte
Pierderea unui câine este o experiență emoțională și stresantă pentru orice proprietar de animale. În astfel de momente, este crucial să acționați rapid și să urmați pași eficienți care să vă crească șansele de a vă reuni cu prietenul patruped. Iată un ghid practic pentru a naviga prin această situație dificilă si, totodata, sa cresteti sansele sa va gasiti cainele pierdut.
Timpul este esențial în căutarea unui câine pierdut. Începeți căutarea imediat după ce realizați că patrupedul dvs. a dispărut. Cu cât începeți căutarea mai repede, cu atât sunt mai mari șansele să îl găsiți înainte ca acesta să se îndepărteze prea mult.
Anunțați imediat vecinii, prietenii și familia despre situație. O descriere detaliată a câinelui, inclusiv sexul, rasa, culoarea, semnele particulare și ultima locație cunoscută, poate ajuta enorm în procesul de căutare.
Social media poate fi un instrument puternic în răspândirea rapidă a informației. Postați pe profilul personal, în grupuri de Facebook locale sau tematice, pe Tik Tok, Instagram și alte platforme. Nu uitați să atașați video si fotografii recente și clare ale câinelui dvs.
Luați legătura cu adăposturile pentru animale, organizațiile de salvare și cabinetele veterinare din zona dvs. Oferiți o descriere a câinelui și cereți să fiți contactat dacă cineva aduce un câine care se potrivește cu descrierea.
Un instrument valoros în căutarea dvs. este platforma animalepierdute.ro. Noi suntem specializati în recuperarea animalelor pierdute din România și avem la activ peste 1800 de recuperări în ultimii 4 ani. Adaugati usor un anunt, apoi lasati cautarea si in seama noastra.
Trimitem lunar peste 100.000 de email-uri si atingem 1.200.000 de vizualizari pe Facebook in fiecare luna. In plus, trimitem notificari, SMS-uri si emailuri cu cainele pierdut la cabinetele veterinare din orasul unde a avut loc pierderea + notificam adaposturile de animale din zona. Afla mai multe despre cum sa promovezi un anunt aici.
Realizați un poster pentru a anunța că v-ați pierdut câinele, realizați mai multe copii ale acestuia și distribuiți-le în vecinătate, în magazine, la cabinetele veterinare etc. Asigurați-vă că cereți permisiunea pentru a afișa posterul în locații private. Posterul ar trebui să includă fotografia cainelui, numele lui, numar de contact.
Nu vă limitați doar la postarea inițială; actualizați regulat informațiile și rămâneți în contact cu rețeaua dvs. de sprijin. Perseverența poate face diferența între o căutare nereușită și regăsirea câinelui dvs.
Cautarea poate deveni descurajantă pe măsură ce timpul trece, dar este vital să nu pierdeți speranța. Câini au fost regăsiți si dupa 7 ani de la disparitie, așa că mențineți speranța și continuați căutarea.
După reîntâlnirea cu patrupedul tau, adopta măsuri de precauție pentru a preveni un alt episod de dispariție. Implantarea unui microcip canin este esențială, deoarece aceasta mărește considerabil șansele de recuperare a animalului. Odată cu microciparea, animalul va fi înregistrat în RECS (Registrul de Evidenta a Cainilor cu Stapan), o bază de date electronică. Microcipul va conține informații inclusiv cu privire la datele de contact ale proprietarului.