13 superstiții despre pisica neagră

Se zice că povestea pisicii negre a început în Evul Mediu, atunci când a fost văzută într-o casă în care se credea că locuieşte o vrăjitoare. De atunci, mulţi cred că pisicile negre care se plimba noaptea au devenit simbolul magiei negre şi au fost des considerate ca fiind echivalentul vrăjitorelor sau a unor demoni care s-au transformat şi au iesit să spioneze lumea.

Plecând de la aceste vechi poveşti, dăm în alte superstiţii mult mai stranii şi anume că pisica neagră a fost asociată cu moartea în Italia secolului XVI, unde se spunea că dacă o pisica neagră ajunge să se întindă pe patul unei persoane bolnave, moartea acesteia este iminentă. În cazul în care este văzută în apropierea unui cortegiu funerar, atunci e semn rău, căci asta ar însemna că un alt membru al familiei ar urma să moară.

Cele mai stranii superstiţii legate de pisicile negre

Tot în acea perioadă a fost considerată aducătoare de ghinion, dacă îţi taie calea. Totuşi, în Egiptul Antic, pisica neagră era văzută ca aducătoare de noroc şi era venerată pentru că seamâna cu Bastet, o zeiţă egipteană cu cap de felină. Despre ea se ştie că era simbolul fertilităţii şi protectiei împotriva bolilor.
În alte culturi ale lumii, pisica neagră nu este o superstiţie la fel de negativă, din contră, este un semn de noroc.

Pe teritoriul Japoniei se spune că vei avea noroc în dragoste dacă vezi o astfel de pisică. Tot aducătoare de noroc, dar în căsătorie, este văzută şi în Anglia, dacă este primita drept cadou la nuntă. Deşi marinarii europeni iau la bord pisica neagră pentru a avea o călătorie în siguranţă, în cea mai mare parte a Euroei ea înseamnă semn rău. în Persia, o persoană care chinuie o pisica neagră îşi chinuie, de fapt, propriul “hemzat”, care înseamnă în traducere liberă “înger păzitor”.

În România, hoţii care au credinţa că pot fura fără să fie văzuţi, leagă la degetul mic de la mâna stângă aşa-zisul “os nepereche”, provenit de la o pisică neagră.