3 metode dovedite prin care poți scăpa rapid de ploșnițe

Ploşniţele sunt acele insecte cu miros neplăcut, care apar odată cu venirea căldurii. Din rândurile care urmează veţi afla câteva metode eficiente de a scăpa de ele, fără prea mari eforturi.

Aceste ploşniţe sunt paraziţii nocturni ce se hrănesc din sângele cald al mamiferelor. Acestea depun undeva la 200-500 de ouă, timp de două luni. Îşi aşează ouăle în obiectele de mobilier şi accesorii prin intermediul unei substanţe transparente.

Cum să scapi de ploşniţe?

Ciclul de viaţă al unui ou până la adult durează undeva între 6 şi 10 luni, iar o ploşniţă trăieşte undeva la 10 luni. Au “darul” de a trăi fără probleme timp de câteva săptămâni sau luni, fără să se hrănească.

Ploşniţele se pot hrăni şi cu sângele uman, miros foarte urât şi odată apărute trebuie neapărat să scăpaţi de ele. Din fericire, există numeroase variante. Una dintre ele este aparatul cu abur împotriva ploşniţelor. Se spune despre ea că este o variantă eco-friendly, nu este chimică şi va eradica ploşniţe de pat şi ouă, fără a fi utilizate şi insecticidele.

Modul de utilizare al acestuia este extrem de simplu, pe baza unui detergent HP Med, care elimină inclusiv mirosul caracteristic al acestora şi topeşte inclusiv acea substanţă transparentă prin care sunt depuse ouăle pe diverse suprafeţe.

Cât de nocive sunt, de fapt, ploşniţele?

Pe lângă acest tratament chimic, se mai poate folosi o altă metodă şi anume aspirarea. Chiar dacă pare una extrem de simplă, este pe atât de eficientă. Ai nevoie de un aspirator cu o putere mare de absorţie şi va fi extrem de util pentru a extrage atât ploşniţele, cât şi ouăle lor.

Metode mai puţin ortodoxe pot fi folosite şi diverse leacuri, însă este recomandat să apelaţi la sfatul unui specialist sau chiar la intervenţia unei echipe, dacă doriţi să scăpaţi de ploşniţe o dată pentru totdeauna.

Citeşte şi:

Care sunt diferențele dintre Cane Corso și rasa Cane Corso Blue. Galerie FOTO
Care sunt rasele de câini predispuse la displazie de șold. Cum se manifestă aceasta și ce tratament implică

Acestea vă pot lăsa semne urâte pe corp, dacă se instalează în salteaua patului este cu atât mai rău. Aceşti paraziţi sunt pe cât de neplăcuţi, pe atât de periculoşi, deci apelaţi la o echipă de dezinsecţie atunci când vă confruntaţi cu o astfel de problemă.