Tonkinese

Greutate: 2,5-5 kilograme
Înălțime: Medie
Blana: Scurtă
Culoare: Toate culorile
Speranță de viață: 9-15 ani

Din 1960, pisica Tonkineză a început să fie împerecheată în mod planificat, după ce timp de sute de ani, în mod neorganizat, au tot apărut pui din această rasă rezultaţi din încrucişarea raselor Siameză cu Burmeză. Au apărut în Anglia, aduse din Siam, la finalul anilor 1800, iar la începuturile lor erau acceptate ca aparţinând acestei rase la expoziţii doar cele care aveau ochii albaştri. Cele care nu întruneau aceste condiţii au dispărut treptat. A fost un animal extrem de controversat la început pentru că nici crescătorii de siameze şi nici crescătorii de burmeze nu voiau să aibă Tonkinezele. Odată cu trecerea timpului a devenit tot mai apreciată şi chiar i-a fost recunoscut statulul de membră în  Canadian Cat Association şi în asociaţiile din Statele Unite ale Americii.

Personalitate Pisicii Tonkineze

Pisicile din rasa Tonkineză au o personalitate fascinantă după ce au moştenit tot ce era mai interesant de la Burmeză şi Siameză. A “furat” de la acestea curiozitatea li inteligenţă precum şi dorinţa de comunicare continuă. Cu un plus faţă de Siameze, acestea au o voce mult mai plăcută şi oricum în nu sunt la fel de gălăgioase aşa cum sunt strămoşii lor. Devine deprimată dacă nu are un partener de joacă şi are nevoie de o felină cu care să îşi petreacă timpul atunci când stăpânul nu are timp să stea cu acestea. Creează o legătură puternică şi îşi iubeşte foarte mult stăpânul, de care se ţine scai pentru a-i oferi atenţie.

Caracteristicile Pisicii Tonkineze

Afectiv cu familia 5/5
Nivel de năpârlile 3/5
Prietenă cu copiii 4/5
Prietenă cu alte animale 5/5
Sănătatea generală 5/5
Caracter jucăuș 5/5
Afecțiune către străini 5/5
Dresaj 3/5
Inteligență 5/5
Tendință de a mieuna   3/5

Probleme comune de sănătate

Sunt pisici rezistente şi sănătoase, dar atunci când vă achiziţionaţi un astfel de exemplar aveţi mare grijă să fie luat de la un crescător cunosscut, care să vă ofere şi un certificat de sănătate. Are o predispoziţie la gingivită, iar masculii pot dezvolta sindromul urologic felin, adică formarea de pietre la rinichi sau vezică

Direcţii de îngrijire a pisicii din rasa Tonkineză:

– îngrijiţi dantura corespunzător şi efectuaţi controalele anuale
– atenţie sporită la alimentaţie
– se recomandă ca după vârsta de 6-8 ani să mergeţi în mod regulat la medic, acolo trebuie să îi faceţi controale de rutină şi investigaţii amănunţite, precum ecografie, radiografie, analize de sânge şi urină

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea ”Adoptă o Pisică. Sunt șanse mari  să găsești Tonkinese printre animalele oferite spre adopție.