Pisica Europeană

Greutate: 5-7 kilograme
Înălțime: medie
Blana: Scurtă și densă, de mărime medie
Culoare: Toate culorile și paletele
Speranță de viață: 11 până la  15 ani. Au existat câteva cazuri când a ajuns chiar la 20 de ani.

Pisica Europeană are mai multe denumiri, printre care amintim Pisica Europenaă cu păr scurt sau simplu, pisica comună. Este una dintre cele mai cunoscute rase de pisici, este pură și foarte răspândită în lume. Specialiştii spun despre această rasă că este descendenta primei pisici care a fost domesticită în Egiptul Antic şi adusă apoi pe contintetul european de către romani.  Talia pisicii europene sste medie, fiind un animal foarte bine proporţionat şi orbust, cu capul lung, urechi de lungime medie, rotunde la vârfuri şi acoperite cu păr. Au obraji înalţi, cu craniu şi frunte rotunjite. Au ochi mari, clari, rotunzi, care impresionează prin strălucirea lot. Pot avea culoarea verde, portocalie sau chiar albastră. Pisicile europene au cozi groase la bază şi ciufulite la vârf, membre de lungime medie, dar puternice. Această rasă are o blană scurtă, dar densă, care străluceşte, de diferite culori şi combinaţii.

Personalitate Pisicii Europene

Este o pisică destul de calmă şi afectuoasă, însă dacă nu este lăsată în pace şi este prea mult agitată, atunci devine nervoasă şi începe să zgârie, percepând totul ca pe un asalt la adresa ei.  În acelaşi timp, au nevoie să zgârie, pentru că prin acest proces sunt îndepărtate straturile care devin inutile din ţesutul cornos. Specialiştii le recomandă posesorilor să le achiziţioneze diferite suprafeţe unde pisicile lor îşi pot ascuţi ghearele, pentru a evita ca ele să le zgârie mobila din casă. Sunt afectivi cu familia, foarte prietenoşi cu alte animale, însă nu la fel de bine se înţeleg cu străinii.

Caracteristicile Pisicii Europene

Afectiv cu familia 5/5
Nivel de năpârlile 4/5
Prietenă cu copiii 4/5
Prietenă cu alte animale 5/5
Sănătatea generală 4/5
Caracter jucăuș 4/5
Afecțiune către străini 3/5
Dresaj 4/5
Inteligență 4/5
Tendință de a mieuna   4/5

Probleme comune de sănătate

Sunt animale foarte curate, care ştiu inclusiv să prevină anumite probleme de sănătate. În ciuda acestor lucruri, pisica europeană se mai şi îmbolnăveşte. Pot face boli ale tractului urinar, dacă aveţi un animal suprapoderal sau care mănâncă foarte multă hrană uscată, fără să existe un echilibru Dacă sunt stresate şi le se aduce un alt animal în casă, atunci creşte riscul apariţiei de boli care să afecteze tractul urinar.

Sfaturi de la specialişti pentru a avea un exemplar sănătos:

– Oferiţi-le spaţiu unde să îşi poată folosi unghiile
– Controale medicale periodice
– Oferiţi-le hrnaă corespunzătoare vârstei

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea ”Adoptă o Pisică. Sunt șanse mari  să găsești Pisica Europeană printre animalele oferite spre adopție.

    Vrei sa adopti un animal?

    Adaugă emailul tău și află înaintea tuturor care sunt cele mai recente animale adaugate spre adopție. Uneori vei primi chiar și anunturi cu caini sau pisici de rasa!