Norvegiana de pădure

Greutate: 5-7 kg
Înălțime: medie
Blana: lungă și deasă
Culoare: Toate culorile și paletele
Speranță de viață: 13- 15 ani

Pisica din această rasă este una mare, cu aspect sălbatic, despre care s-a zis de multe ori că ar un descendent al pisicii sălbatice. Numele provine din Norvegia, acolo unde a fost denumită  „Norsk Skogkatt” şi se spune că a ajuns în nordul continentului în urmă cu câteva sute de ani. Există o mulţime de mituri scandinave privind originea acestei rase de pisici, care se spun şi astăzi. Rasa de pisică Norvegiana de Pădure este recunoscută de următoarele organizaţii internaţionale: American Association of Cat Enthusiasts (AACE), American Cat Association (ACA), American Cat Fancier’s Association (ACFA), Canadian Cat Association (CCA), Cat Fanciers’ Association (CFA), Cat Fanciers’ Federation (CFF), The International Cat Association (TICA), United Feline Organization (UFO).

Este foarte similară cu rasa de pisici Maine Coon, însă cea din urmă este chiar mai mare decât Norvegiana de Pădure, având chiar caracteristici corporale total diferite. Norvegiana de pădure este robustă, cu picioare musculoase, corp de dimensiuni medii, musculos şi cu o osatură puternică. Are o blană superbă, deasă şi lungă, de aceea pisica Norvegiană de pădure pare mai mare decât este. Se găseşte într-o gamă variată de culori sau desene. Cresc oarecum încet şi ajung la maturitate la vârsta de 5 ani. Pot avea ochii în mai multe nuanţe, precum verde, auriu, verde-auriu iar animalele de culoare albă pot avea ochii albaştri sau chiar pot fi ceacâre.

Personalitate Pisicii Norvegiana de pădure

Chiar dacă are un aspect masiv părând vioroasă sau chiar sălbatică, Norvegiana de pădure adoră să fie bagă în semaă, să o mângâi și să se cuibărească la tine în brațe. Preferă să fie mai degrabă dezmierdată decât să alerge sau să facă mici prostioare. Nu sunt deloc zgomotoase, însă torc puternic. Vor mieuna atunci când se vor întâmpla lucruri care le deranjează. Este un animal independent, care poate sta liniștit în interiorul căminului dumnneavoastră. Se adaptează vieții de apartament sau curte, acolo unde adoră să se cațere prin copaci.

Caracteristicile Pisicii Norvegiana de pădure

Afectiv cu familia 5/5
Nivel de năpârlile 3/5
Prietenă cu copiii 4/5
Prietenă cu alte animale 5/5
Sănătatea generală 3/5
Caracter jucăuș 3/5
Afecțiune către străini 5/5
Dresaj 4/5
Inteligență 3/5
Tendință de a mieuna 4/5

Probleme comune de sănătate

Sunt pisici în general sănătoase, nu dau semne ca fiind bolnăvicioase, iar dacă vor primi afecțiunea pe care o cer de la stăpâni, ei bine vor avea o viațp lungă. Nu au fost semnalate până acum boli specifice rasei și sunt predispuse afecțiunilor specifice pisicilor în general. Chiar și așa, pentru a avea un exemplar sănătos tun, specialiștii au oferit mai multe sfaturi:

-alimentație adecvată
-este predispusă la obezitate, de aceea se recomandă mișcare
-îngrijire medicală adecvată, dată de controale periodice

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea ”Adoptă o Pisică. Sunt șanse mari  să găsești Norvegiana de pădure printre animalele oferite spre adopție.