Maine Coon

Greutate: 10– 14 kg
Înălțime: Mare
Blana: Lungă
Culoare: alb, negru, albastru, maro
Speranță de viață: peste 15 ani

Pisica Maine Coon privine din Statele Unite ale Americii, mai exact din statul Maine, al cărui nume îl şi poartă. Este una dintre cele mai vechi rase de pisici din întreaga lume şi după ce a fost recunoscută a devenit pisica oficială a statului căruia îi poartă numele. Nu există informaţii clare despre originea pisicii, ci diferite legende şi poveşti, precum cea că ar fi apărut în urma împerchererii dintre o pisică domestică şi un urs. Pisica Maine Coon s-a numit în trecut Maine Cat şi a fost recunoscută oficial în 1976 de către CFA şi în 1980 de către FIFE. A ajuns târziu în Europa, în Germania, mai exact, în 1972. Această superbă rasă a ajuns şi la noi în ţară şi este denumită de specialişti şi “giganta politicoasă”. Este una dintre cele mai mari pisici din lume, ajungând să cântărească până la 10 kilograme. Masculii pot depăşi acest prag, fiind cunoscute cazuri ale băieţilor care cântăresc 14 kilograme. Au coadă lungă şi pufoasă, cu picioare foarte puternice, ochi mari şi poate avea un ochi de o culoare şi unul de o altă culoare. Înălţimea lor variază de la 25 la 40 de cm, iar în lungime pot ajunge şi până la 1,2 metri!

Personalitate pisicii Maine Coon

Este tipul de pisică inteligentă şi activă, dar şi iubitoare. Se obişnuieşte greu cu căminul, dar odată ce o face devine foarte ataşată. Adoră să se implice în activităţile casei şi dacă vede că gătiţi, ei bine, vă va supraveghea fiecare mişcare. Iubeşte să se joace cu copiii mici şi socializează fără probleme şi cu alte animale, cum sunt câinii sau păsările.

Caracteristicile pisicii Maine Coon

Afectiv cu familia 5/5
Nivel de năpârlile 3/5
Prietenă cu copiii 5/5
Prietenă cu alte animale 4/5
Sănătatea generală 3/5
Caracter jucăuș 4/5
Afecțiune către străini 3/5
Dresaj 4/5
Inteligență 4/5
Tendință de a mieuna   2/5

Probleme comune de sănătate

Este sănătoasă, cu unele afecţiuni la care este predispusă în cazuri rare. Se pot întâlni displazia de sold, cardiomiopatia hipertrofica sau chisturile renale iar specialiştii avertizează că pentru a vă asigura de sănătatea unui exemplar de Maine Coon este imperios necesar să le achiziţionaţi de la felisele certificate. Specialiştii au o serie de recomandări pentru posesorii acestor frumoase exemplare:

-periaţi periodic, o dată la o săptămână
-tăiaţi ghearele la două săptămâni și periodic perierea danturii
– este predispusă la obezitate și se recomandă mese mici și dese

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea ”Adoptă o Pisică. Sunt șanse mari  să găsești Maine Coon printre animalele oferite spre adopție.