Himalayană

Greutate: 5 kg
Înălțime: medie
Blana: lungă
Culoare: alb, crem, negru, albastru, liliac
Speranță de viață: peste 15 ani, dacă este hrănită corespunzător

Pisica Himalayană a apărut în anul 1930, după ce au fost încrucişate rasele Persană şi Siameză. Aceasta este una dintre cele mai populare pisici care au blana lungă şi pufoasă. În Statele Unite ale Americii a fost recunoscută în 1957. Denumirea de Pisica Himalayană provine de la asemănarea pe care o are cu iepurele himalayan şi alte animale care vin din Munţii Himalaya.

Este o pisică de mărime mare, cu corp lung şi alungit, dar cu o coadă scurtă. De la strămoşii săi, Pisica Himalayană a luat urechile mici, ochii mari şi rotunzi şi expresia de animal dulce de la pisica persană. Au o blană lungă şi frumoasă, de culori variate, precum albastru, ciocolatiu, liliac, crem şi alte cateva variante. Au picioare scurte şi de aceea sar foarte puţin. Pisica Himalayană este de două tipuri, cea care re faţa normală şi cea care are o faţă turtită. Cea din urmă este predispusă, însă, la diverse probleme de sănătate.

Personalitate pisicii Pisica Himalayană

Nu este o pisică activă şi nu are o energie de care să debordeze. Este genul de animal care preferă oricând să stea liniştită pe canapea, în loc să se caţere pe mese. Nu este genul de animal care să tolereze copiii, nu îi place să fie alergată sau să te joci cu ea. Este un animal foarte inteligent, care poate fi dresat cu uşurinţă. Are o voce plăcută, însă nu este prin definiţie o pisică vorbăreaţă.

Caracteristicile Pisicii Pisica Himalayană 

Afectiv cu familia 4/5
Nivel de năpârlile 5/5
Prietenă cu copiii 2/5
Prietenă cu alte animale 2/5
Sănătatea generală 2/5
Caracter jucăuș 1/5
Afecțiune către străini 2/5
Dresaj 3/5
Inteligență 4/5
Tendință de a mieuna   3/5

Probleme comune de sănătate

Este o pisică sănătoasă, însă poate avea o boală de rinichi, moştenită de la strămoşii din rasa persană. Are totuşi o frecvenţă scăzută. Au speranţă mare de viaţă şi pot străi şi peste 15 ani, în cazul în care este hrănită corespunzător.

Pentru a avea un exemplar sănătos din această rasă specialiştii au oferit mai multe sfaturi:

– periaţi blana zilnic pentru a evita încurcarea părului
– ştergeţi pisica pe faţă seara, înainte de culcare, pentru că poate face pete la ochi de la lăcrimare
– nu îi lăsaţi mâncare la discreţie pentru că este predispusă la îngrăşare
– nu o tundeţi
– vaccinaţi şi controlaţi periodic

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea ”Adoptă o Pisică. Sunt șanse mari  să găsești Pisica Himalayană printre animalele oferite spre adopție.